Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

В Іршаві відзначили "День пам'яті та примирення" вшануванням пам'яті жертв Другої світової війни та борців з фашизмом

Дата: 08.05.2023 19:38
Кількість переглядів: 495

Фото без описуСьогодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення, у нашій громаді, як і по всій Україні, вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. До пам’ятного знаку в центрі міста Іршава та Стели Пам’яті у сквері були покладені живі квіти та запалені лампадки. Участь у заході взяли заступник міського голови Іван Васильцюн, начальник відділу освіти міської ради Єлизавета Яцканич, начальник першого відділу Хустського РТЦК та СП, майор Дмитро Соколов, військовослужбовець Ярослав Мешко, дружини військових, працівники міської ради та жителі громади. Пам’ять кожного борця із фашизмом та жертв Другої світової присутні вшанували скорботною хвилиною мовчання.

Також, до Дня Пам’яті та примирення, учні Брідського ЗЗСО та вихованці Іршавського міського Центру позашкільної освіти здійснили разом зі своїми наставниками патріотичний велопробіг з площі міста до пам’ятника загиблим у Другій світовій війні с.Брід, де здійснили покладання квітів до його підніжжя.

Україна вже вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією.  Друга світова війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. Спадкоємицею останнього нині є російська федерація, яка вже не один раз розпочинала військові конфлікти, прикриваючись при цьому статусом переможця. Перемога в цій війні  – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів, а не одного «русского» світу, як вони там в себе підносять.  

Саме 8 травня набув чинності підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини. Тому цей день є пам’ятним в історії і насамперед символізує уміння цінувати мир, слугує нагадуванням про те, яку ціну довелося заплатити людству за імперські амбіції диктаторів… Україна неодмінно переможе рашистських окупантів та відстоїть своє право на свободу і незалежність.

Пам’ятаймо тих, хто боровся за Україну! Молімося за тих, хто бореться за неї знову!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь