Патріотичне виховання підростаючої молоді зараз одне з основних завдань сучасної  освітянської галузі, а для Іршавської громади, де проходять навіть Всеукраїнські заходи - це завдання приорітетне.
Сонячний весняний день, 04 травня, зібрав джури всіх загальноосвітніх закладів освіти, щоб продемонструвати  свої вміння і навички в першому міському етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Матеріальну базу для проведення такого  патріотично-спортивного заходу надав Ільницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, за що щира подяка дирекції і колективу. (Дир. Капітан Г.І.)
Безпосередню організацію, проведення і об'єктивне суддійство забезпечив Іршавський МЦПО (дир.Буряс Ю.В.) разом з представниками відділу культури і ДЮСШ. Всіх учасників щиро вітали: Віктор Симканинець - міський голова, Капітан Ганна Іванівна - директор Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, В'ячеслав Козловський - капітан ТЦК 1 відділення Хустського району.
Програма гри "Сокіл" ("Джура") була насиченою і багатогранною. Юні джури подолали такі етапи змагань: "Впоряд", "Туристична смуга перешкод", "Рух за легендою", "Відун", "Рятівник" , "Підтягування", "Віджимання", "Стрільба", "Перетягування линви", "Кидання гранати". І, не дивно, що на всіх етапах проходила безкопромісна і чесна боротьба для того, щоб стати кращим роєм, який захищатиме честь громади на районному етапі. Результати перевершили всі  сподівання: чого тільки вартують 30 очок з трьох пострілів, 48 метрів кидання гранати,10 правильних відповідей з десяти у конкурсах "Відун" і "Рятівник", знаходження всіх КП за легендою, вправність у конкурсі "Впоряд". А фіналом  стало перетягування линви, яке викликало у всіх учасників змагань та вболівальників шквал емоцій. І це все громіздка робота юних джур, кожен з яких впевнено та достойно відстоював свій рій.
Особлива  подяка нашим військовослужбовцям з територіальної оборони на чолі з капітаном В'ячеславович Козловським, які організували вишкіл для всіх роїв першого міського етапу. Знайомство з озброєнням, бронежилетами, військовою аптечкою викликало неабияку цікавість у юних патріотів. І, як підсумки дня, всі стомлені, але переповнені позитивними емоціями і враженнями. А переможців і призерів розділив всього один бал.
Хочеться відзначити, що всі команди здобули вищі результати хоча б в одному з етапів, за що вдячні дирекції та виховникам шкіл . Честь захищати Іршавську громаду на районному етапі в чесній боротьбі виборола команда  "Гетьмани" Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, з чим їх і вітаємо. Переможці та призери першого етапу Всеукраїнської гри Сокіл "Джура" нагороджені грамотами відділу освіти, охорони здоров'я, культури, молоді і спорту.
Бажаємо всім  юним джурам  нових успіхів і перемог, а головне, що сьогодні виховується сильна, вольова, патріотична молодь, за якою завтрашній день.