Фото без опису

Як уже повідомлялося, Іршавська територіальна громада є учасницею проєкту @IOMUkraine - Міжнародної організації з міграції "Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад". Упродовж двох днів на базі Іршавської міської ради тривав тренінг «Збір даних». Вісім навчальних модулів стосувалися наступних тем: «Огляд збору даних та їх значення для формування політики», «Підходи до збору даних», «Планування дослідження», «Методи збору даних» тощо. 
У навчанні взяли участь 20 учасників: по 10 з Іршавської та Кам’янської територіальних громад. Отримані знання та вміння дали чітке розуміння, чому збір даних важливий у роботі та як краще його використовувати. Учасники висловилися про відмінний рівень проведення та організації тренінгу, а також про високу фаховість тренерки Анжели Старовойтової. На другий день до роботи долучилася Людмила Лівак, представниця МОМ у Закарпатській області.  Вони й надалі сприятимуть залученню жителів громади та представників ОМС для участі у серії групових діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій для їх вирішення.

Усі задоволені навчанням, особливо цікавими були практичні вправи, робота в групах, у парах. Отримані знання та вміння підвищують фаховий рівень учасників з даної теми, а відтак сприятимуть залученню жителів громади та представників ОМС в обговоренні найбільш важливих і нагальних потреб кожної з громад та спільної розробки планів дій для їх вирішення.

Щиро вдячні координаторці проекту у Закарпатській області Ларисі Бичковій за підтримку, отримання нового досвіду, надану інформацію та співпрацю. Впевнені: спільна комунікація та напрацювання сприятимуть кращому та якіснішому розвитку Іршавської громади та підтримці і допомозі всім жителям наших населених пунктів. Проєкт впроваджується за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису