Відділ земельних відносин та просторового планування Іршавської міської ради у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, нормативно-правовими актами Президента України та Кабінету Міністрів України, органів виконавчої влади, рішеннями Іршавської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови.

     Відділом земельних відносин та просторового планування Іршавської міської ради протягом кварталу поточного року здійснено підбиття підсумків та аналіз результатів проведеної роботи за 2022 рік, проаналізовано надходження коштів до міського бюджету. В порівнянні за аналогічний період 2021 року складає зростання на 60 відсотків.

   Відділом земельних відносин та просторового планування Іршавської міської ради протягом кварталу 2023 року розглянутно, підготовлено проектів рішень та винесено на розгляд сесії Іршавської міської ради в кількості 155 земельних питань різного змісту, взято участь у 1 виїзному засіданні комісії щодо узгодження меж земельних ділянок без підпису суміжних землекористувачів. Опрацьовано та надано відповіді на 48 листів, звернень громадян, та запитів про надання інформації чи копій документів.

   Протягом вказаного періоду поточного року забезпечено укладання 8 договорів оренди земельних ділянок різного цільового призначення, що в свою чергу суттєво збільшило дохідну частину бюджету міської ради від оренди землі. Також укладено 4 додаткових угод щодо продовження строку договорів оренди земельних ділянок.

   Проведено аналіз та звірку з органом державної податкової служби, щодо повноти нарахування плати за землю (земельного податку) за земельні ділянки які перебувають в користуванні фізичних та юридичних осіб на праві постійного користування земельними ділянками. Здійснено заходи щодо надання інформації до органу державної податкової служби діючих договорів оренди на земельні ділянки на території Іршавської територіальної громади та проведено звірку щодо повноти та наявності заборгованості з сплати орендної плати за землю.

   Відділом земельних відносин та просторового планування Іршавської міської ради забезпечено підготовку земельної ділянки в м. Іршава для продажу права оренди на земельних торгах у формі електронного аукціону. В січні проведено торги з продажу права оренди на земельних торгах у формі електронного аукціону на земельну ділянку для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Іршава, на даний укладено договір оренди земельної ділянки, що в свою чергу дало додаткові надходження до бюджету.

   Забезпечено та організовано роботи з інспекторами старостинських округів територіальної громади, щодо обліку та надання інформації до державної податкової служби власників земельних ділянок з ДРРП для нарахування плати за земельні ділянки які перебувають у власності.

   Відділом земельних відносин та просторового планування Іршавської міської ради розпочато роботу спільно з державною податковою службою щодо формування та розсилки податкових повідомлень із сплати орендної плати згідно украдених договорів оренди земельних ділянок. Також налагодженна робота відділу спільно з Прокуратурою по безпідставно збережених коштах.