Проєкт «Людський вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громади» сприяє зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на місцевому рівні та фінансується Урядом Канади, Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку.

Іршавську громаду відібрано на конкурсній основі завдяки розробленій та поданій проєктній заявці відділом економічного розвитку та інвестицій міської ради. Наша громада у числі 15 відібраних опорних громад, а загалом в області до проєкту пройшли 28 громад.  Зокрема з нами у парі працюватиме Кам'янська ТГ.  Координатором проєкту у нашій групі є Віра Глушко, інспекторка відділу економічного розвитку та інвестицій. 

Участь дасть громаді можливість  отримати підтримку в формі технічного забезпечення та взяти участь в тематичних тренінгах упродовж наступних чотирьох місяців. 
Метою участі у проєкті є реалізація інклюзивної політики, зокрема забезпечення захисту та повну інтеграцію в соціум усіх верств населення, в тому числі ВПО та осіб з інвалідністю.

Шляхом збору та аналізу даних у сфері соціального захисту, зайнятості та загальнодоступності послуг, Іршавська міська рада зміцнить свою спроможність приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення.

Проведення МОМ тренінгів сприятиме залученню мешканців громади та представників органу місцевої влади для участі у серії групових діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення.

Днями відбулася перша зустріч представників команди проєкту Представництва МОМ, команди ФРГО «Західноукраїнський ресурсний центр» з представниками Іршавської МТГ, на якій обговорили спільні можливості для успішної реалізації проєкту. А 2-3 травня уже буде проведено перший із запланованих тренінгів.