Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Закарпатська область займає третю позицію за темпом росту доходів місцевих бюджетів

Дата: 21.04.2023 14:59
Кількість переглядів: 161

За І квартал 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів Закарпатської області без урахування трансфертів надійшло 2517,9 млн грн, що складає 114,3% плану та на 53,3% більше обсягу надходжень за відповідний період 2022 року. Закарпатська область займає третю позицію за темпом росту надходжень після Житомирської (161%) та Чернігівської (158,4%) областей. Загалом в Україні приріст надходжень до загального фонду місцевих бюджетів проти І кварталу 2022 року склав 19,7%.

Як розповідає Юлія Траньович, консультантка з бюджетних питань Асоціації міст України в Закарпатській області, із 64 територіальних громад заплановані показники надходжень виконали 52 громади. Серед 12 територіальних громад, що не виконали план по доходах, у двох громад рівень виконання плану є досить низьким, 70-80 %, що з часом може призвести до проблем з виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Порівнюючи з результатами за І квартал попереднього року 53 територіальні громади мають позитивний темп росту доходів. Найбільший приріст надходжень досягнуто у
Кольчинській (в 5,9 разів більше), Оноківській (в 4,7 разів більше) та Верхньокоропецькій (в 4,3 рази більше) територіальних громадах. Основними причинами такого значного збільшення доходів в одних випадках є зростання надходжень державного мита та плати за надання адміністративних послуг за рахунок роботи структурних підрозділів державної міграційної служби, в інших – зростання надходжень ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців.

Також значно збільшились надходження до бюджетів Мукачівської (в 2,6 разів більше), Перечинської (в 2,4 разів більше), Буштинської (в 2,2 разів більше) та Великоберезнянської (в 2 рази більше) територіальних громад.

Зростання бюджетів територіальних громад Закарпатської області дозволяє забезпечувати надійний тил в теперішніх умовах, підтримувати внутрішньо переміщених осіб та надавати фінансову підтримку військовим підрозділам.

 

Закарпатське РВ АМУ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь