Писанкарство – це український культурний феномен та один із основних атрибутів Великодня. Традиційно, вже вдев’яте, перед святом Великодня - 13 квітня, в Іршаві відбувся черговий фестиваль «Котися, писанко, по рідному краю». Захід проходив у декілька етапів.

Спочатку впродовж декількох годин молодь та учні закладів освіти громади під керівництвом своїх творчих наставників у залі міського центру позашкільної освіти виготовляли писанки у різних техніках: від традиційних писанок, дряпанок, крашанок до модерних у техніці "квілінг", "декупаж", «бісерок», «зернівок» та інших. Майстер-класи у писанкарстві - восковою технікою, виготовленні шкрябанок, мальованок, крапанок та інших сучасних видів писанок показували справжні майстрині своєї справи. Всіх учасників заходу вітали, за дорученням міського голови Віктора Симканинця та себе особисто, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Іван Васильцюн, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’, молоді та спорту Єлизавета Яцканич та директор Іршавського МЦПО Юрій Буряс, які були приємно вражені красою великодніх писанок та творчою атмосферою даного заходу.

У рамках фестивалю пройшло відкриття персональної виставки вихованки народної студії образотворчого мистецтва «Боржавська фантазія» Тетяни Лазорик (керівник Любов Микита), живописними роботами якої були оформлені стіни актової зали. Талановиту дівчину було нагороджено подякою відділу освіти міської ради.

У великій залі міської ради за підсумками проведених попередніх великодніх заходів, зокрема й акції «Паска для воїна», відбулась церемонія нагородження подяками всіх закладів освіти, які активно долучились до неї.   

Заключна частина фестивалю пройшла на площі Народній міста, де відвідувачі мали змогу подивитись на великодні композиції, які представили всі заклади освіти Іршавської громади. Великодні дерева, арки з писанок, писанкові композиції та креативні великодні задумки колективів шкіл радували розмаїттям представлених композицій та надзвичайною красою. Кожна локація дивувала виступами діточок з гарними віршами та піснями, а зі сцени лунали виступи юних артистів.

Незважаючи на всілякі перепони воєнного стану та повітряну тривогу, фестиваль відбувся та подарував багато гарних та позитивних емоцій. Щира подяка всім, хто долучився до організації та проведення цього заходу та нашим Захисникам, завдяки яким є можливість займатися улюбленою справою та готуватися до свята!

 Бажаємо всім світлих Великодніх свят та найголовніше - мирного неба та смачної паски!

Христос Воскрес!