Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

"Великодній вернісаж" до Великодніх свят в Іршаві

Дата: 14.04.2023 20:46
Кількість переглядів: 590

Фото без опису     

12 квітня 2023 року, в виставковому залі Іршавського міського будинку культури, відбулася великодня акція з підготовки атрибутів до пасхальних свят "Великодня мозаїка". Відкриття художньої виставки «Великодній вернісаж" розпочав голова народного обєднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави», член Національної спілки художників України Василь Філеш. На виставці було представлено живописні твори 15 авторів, пасхальні серветки, рушники та великодні композиції писанок.

Привітали присутніх заступник голови міської ради Іван Васильцюн та начальник відділу освіти, охорони здоров'я, культури, сімї, молоді та спорту Єлизавета Яцканич.  З передсвятковим словом до учасників звернувся й настоятель Петро-Павлівського храму м.Іршава отець Михаїл.

 Учасники зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» (керівник В. Філеш) прочитали вірші поета Василя Філеша із збірки «Боржавська елегія»: «Отче наш» - Богдана Шпеньович, «За всіх людей - моє моління» - Василина Данилаш та  «Христос Воскрес» - Ангеліна Матішинець.  Легенду про писанку розповіла ведуча свята Богдана Шпеньович та ознайомила присутніх  з колективною писанкою майстрів з писанкарства. Хочеться відмітити що 10 учасників обєднання «Колорит Боржави» прийняли участь у обласній виставці з писанкарства онлайн–проєкт «Переможна писанка». У майстер–класі з виготовлення великодніх писанок взяли участь учні Іршавської ЗЗСО I-IIIст. №2 , ліцей №1 , Іршавський ліцей №1 та майстри з писанкарства члени народного обєднання «Колорит Боржави»: Тетяна Фірцак, Ярослава Балега, Віра Рудницька, Ярослава Лівак, Надія Вербищук, Альона Попдякуник, Іляна Войнарович та вчителі шкіл міста.

 Жителі та гості міста мають можливість  ознайомитися у виставковій залі МБК з творами художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь