Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

До вашої уваги - введено весняно-літню нерестову заборону вилову риби

Дата: 06.04.2023 10:41
Кількість переглядів: 336

З  метою охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських водних об’єктах Закарпатської області забороняється здійснення промислового, любительського і спортивного рибальства. Також заборона діє на використання плавзасобів у місцях нересту; здійснення підводного полювання; проведення днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт; добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах. Потужний природний інстинкт розмноження у нерест приглушує у риб рефлекси самозбереження і робить їх легкою здобиччю для браконьєрів. Сьогодні наші рибні популяції й так відчутно страждають від наслідків збройної агресії рф. Тому, відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОВА від 31.03.2023 року №316, закликаємо усіх громадян до відповідального ставлення до вимог нерестової заборони на період весняно-літнього, осінньо-зимового нересту риби та літньо-осінньої заборони на вилов раків у 2023 році задля успішного відновлення біоресурсів у мирних водоймах.

Також, Державна екологічна інспекція у Закарпатській області попереджає: за порушення правил рибальства в період нересту передбачено  адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн., на посадових осіб від 170 до 510 грн.; за грубе порушення правил рибальства, тобто рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, ч.4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб від 510 до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. У разі завдання істотної шкоди рибним запасам, правопорушникам загрожує    відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ, яке передбачає накладання штрафу від 17000 до 51000 грн. або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього здобутого. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь