В понеділок, 27 березня, відзначав свій чудовий життєвий ювілей знана в громаді людина – Білинець Денис Михайлович. Його біографія тісно пов’язана з історією Іршавщини. З квітами та подарунками вітати ювіляра з 90-річчям завітали міський голова Віктор Симканинець, представники ветеранської організації району Петро Король, Людмила Митровцій та Ігор Берегій.

90 років – поважна дата, яка додає не лише сивини на волосся, але й тішить спогадами та життєвою мудрістю. А Денису Михайловичу є що про себе розповісти. Народився він 27 березня 1933 року в с.Білки, в селянській родині. Навчався в місцевій школі, а потім у місцевій горожанській школі. Був активним дописувачем до стінгазет, районної та обласної преси. Почав свій трудовий шлях із кореспондента Рахівської районної газети. Потім була армія, де чотири роки проходив службу в Балтійському військово-морському флоті. Ніс вахту на крейсері "Орджонікідзе", побував із дружніми візитами на кораблі в далеких країнах Європи, а найбільш пам’ятною була поїздка в Англію. Зустрів на своєму шляху багато відомих людей та громадян з різних країн світу.

Після демобілізації з лав Військово-Морського флоту Денис Білинець був направлений командиром загону комсомольців на освоєння цілинних земель. Потім, 1959 року, після повернення додому, був призначений головою Іршавського районного комітету ДТСААФ, у системі якого працював тривалий час. Саме за його керівництва, в 1968 році, розпочалося зведення адмінбудинку, класних приміщень та автогаражів ДТСААФ. А коли відкрив свої двері будинок військово-технічного навчання, було створено новий підрозділ: спортивно-технічний клуб ДТСААФ. За період роботи Дениса Михайловича, школою підготовлено десятки тисяч спеціалістів. На всіх відповідальних ділянках роботи показав себе здібним і вимогливим організатором, за що неодноразово нагороджувався медалями та грамотами. Іршавська автомобільна школа завжди була в числі кращих шкіл не тільки Закарпаття та України, а й далеко за її межами. Яскравим доказом цього є збереження пам’ятних нагород, якими вона відзначена.

Денис Михайлович неодноразово обирався депутатом міської ради. Багато років очолював ветеранську організацію району. Користується великою повагою серед працівників та громадськості. Має статус Почесного голови ветеранської організації.

Багато приємних слів було сказано ювіляру в цей день…  Міський голова Віктор Симканинець висловив Денису Михайловичу слова вдячності та шани за багаторічну сумлінну працю, незламність у повоєнні роки, за життєву мудрість, яку передає молодому поколінню. Вірність обраній справі, своїй країні, своїй родині, любові до рідної землі - ці найвищі людські закони мають бути записані в кожного в серці. І саме ці якості відмітили у ювіляра колеги по ветеранській організації, яким було приємно згадати минуле разом. На жаль, роки – не журавлі, вони не повертаються із вирію. А так хотілося б, щоб вони стерли сліди часу на обличчі, а інколи й у душі таких порядних людей.

Іршавська міська рада, її виконавчий комітет та вся наша громада сердечно вітають славного земляка з 90-річчям, зичачи миру, здоров’я, любові, добробуту, родинного затишку та Божої ласки!