Для реалізації створення сприятливих соціальних передумов з формування громадянської активності молоді, активізації участі молоді у суспільному житті Іршавської територіальної громади, сприянню у розвитку молодіжної ініціативи, 21 березня, в залі Іршавського МЦПО відбувся  інтеграційний захід "Активна молодь - успішна громада". Цей захід було проведено в рамках проєкту "Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді", що здійснюється БФ "Центр громадських ініціатив" та став можливий завдяки Агенству США міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID "Говерла".
 Метою даного заходу є сприяння інтеграції у життя громади молоді із числа ВПО, обговорити та визначити приорітети молодіжної політики в Іршавській громаді, познайомитись  із  діяльністю  громадських організацій та активної молоді у громаді, поглибити  знання молоді щодо можливостей спеціальної діяльності. Активну участь в даному заході взяли лідери учнівського самоврядування, педагоги загальноосвітніх шкіл громади, спортивна, культурна, освітянська громадскісь, молоді депутати та працівники міської ради.
Голова робочої групи Іван Терпай презентував Програму розвитку та підтримки молоді в Іршавській міській територіальній громаді. Велику зацікавленність в учасників   викликала інтерактивна презентація по реалізації молодіжного потенціалу, ідей, планів, проєктів через участь в роботі громадських організацій, про  що вела дискусію голова громадської організації "Іршавські промені", депутат міської ради Віра  Глушко.
Багато цікавих запитань виникло в учасників  заходу під час  фасилітованої дискусії "Шляхи  до успіху через молодіжне підприємництво", ініціатором якої був  приватний підприємець Віталій Пилипко. Радує те, що - молодь активно долучається до діалогу, відчуває свою значимість та свій потенціал.
Актуальним і логічним завершення даного заходу стала презентація про події утворення  Карпатської України, про що молодь дізналась із цікавої розповіді директора  зразкового історико-краєзнавчого музею Андрія  Світлинця. Як підсумок: попереду важлива робота по обговоренню Програми розвитку молоді в громаді, затвердження її профільною комісією та приняття на сесії міської ради. А також її  реалізація серед активної небайдужої молоді.

Цей захід проводився у рамках проєкту "Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді",що здійснює БФ "Центр громадських ініціатив" та став можливим завдяки Агенству  США з міжнародного розвитку(USAID) та  щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID "ГОВЕРЛА".Зміст цього заходу не обов'язково відображає погляди USAID та Уряду США.