Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

На Красному Полі відбулась офіційна церемонія покладання квітів з нагоди 84-ї річниці проголошення Карпатської України

Дата: 15.03.2023 17:00
Кількість переглядів: 488

Сьогодні, 15 березня, одна з найвизначніших дат в історії нашого Закарпатського краю: 15 березня 1939 року Сойм Карпатської Русі проголосив незалежність Республіки Карпатська Україна, Президентом якої став Августин Волошин. Сойм ухвалив Конституцію, українську мову як державну,  синьо-жовтий прапор та національний гімн «Ще не вмерла Україна...» І хоча існувала Карпатська Україна всього 3 дні, але своїм існуванням вона вкотре підтвердила одвічне прагнення нашого народу жити вільно та вільно господарювати на своїй землі. Це те, за що ми боремося й сьогодні! Повторивши подвиг героїв Крут, молоді січовики першими в Європі чинили озброєний опір фашистським окупантам і віддали свої життя за свободу рідної землі. На Красному полі поблизу м.Хуст, відбувся кровопролитний бій між слабо вишколеними й озброєними захисниками Карпатської України – воїнами Карпатської Січі та добре вимуштрованою армією фашистських загарбників. Сили були нерівні…

З нагоди відзначення вже 84-ї річниці проголошення Карпатської України, на території меморіального комплексу Красне Поле відбулася офіційна церемонія  покладання квітів за участі керівництва краю, духовенства, військових, юнацтва та громадськості. Участь у заході взяли й Іршавський міський голова Віктор Симканинець та начальник відділу освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту міської ради Єлизавета Яцканич. 

Присутні вшанували пам’ять трагічно загиблих захисників – Героїв Карпатської України хвилиною мовчання. Після, поклавши квіти до підніжжя Пам’ятного Хреста, віддали честь кожному, хто мужньо поліг на полі бою за незалежну Карпатську Україну. Представники духовенства відслужили панахиду. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото - Хустська міська рада

Відео - ТК Перший Кабельний


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь