Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Про роботу КЗ "Центр надання соціальних послуг" міської ради протягом лютого

Дата: 06.03.2023 16:21
Кількість переглядів: 216

З метою виявлення сімей які опинилися в складних життєвих ситуаціях Центром надання соціальних послуг Іршавської міської ради протягом лютого 2023 року обстежено 13 сімей в яких виховується 30 дітей, які мають ризик потрапити в складні життєві обставини, яким надано 15 соціальних послуг, а також проведено 13 оцінок потреб дитини в сім’ї та як результат оформлено соціальні допомоги по малозабезпеченості, соціальні допомоги багатодітним сім’ям, сприяння в отриманні посвідчення багатодітної сім’ї, оформлення субсидій, налагоджено соціальні відносини та сформовано навички відповідального батьківства та паралельно зверталась увага на раціональне використання державних коштів, котрі отримують родини.

За сприянням волонтерської організації USAID Центром надання соціальних послуг  надано  гуманітарну допомогу  15 сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах у вигляді дитячого одягу.

Ще одним з напрямків роботи центру є надання соціальної послуги догляду вдома одиноким громадянам похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. Соціальні робітники, посади яких введено Іршавською міською радою у кожному населеному пункті нашої громади щоденно відвідують підопічних, готують їжу для них, приносять ліки, обробляють присадибні ділянки та допомагають по господарству. Таку послугу отримує 80 одиноких осіб похилого віку, які не мають близьких родичів та зовсім самотні.

До відділу соціального захисту населення Іршавської міської ради подано документи для переоформлення субсидій для 15 одиноких громадян.

Також за сприянням  Центру надання соціальних послуг Іршавської міської ради оформлено документи для двох одиноких громадян похилого які направлені до геріатричного пансіонату та психоневрологічного інтернату, так як умови проживання погані, а самі підопічні потребували стаціонарного догляду.

Систематично проводиться інформаційна кампанія з питань розвитку сімейних форм виховання серед населення.

На відміну від інших громад на території Іршавської міської ради функціонують 3 прийомні сім’ї, які взяли на виховання 7 дітей-сиріт/дітей, позбавлених батьківського піклування, супровід та заходи яких спрямовані на забезпечення належних умов функціонування здійснює Центр.

Проводиться  робота серед учнівської молоді у вигляді бесід, лекцій, щодо здорового способу життя та попередження девіантної поведінки, таких заходів проведено - 3.

          З метою підвищення рівня кваліфікації та удосконалення системи якісного надання соціальних послуг  в громаді, працівники центру постійно беруть участь у семінарах, вебінарах. Так, протягом січня – лютого взято участь у шести онлайн – навчаннях які проводили Міжнародні організації та Закарпатський обласний центр соціальних служб.

 

Директор                                                                                     Наталія  БОРШОШ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь