Минулого тижня, в приміщенні міського Центру позашкільної освіти відбулось засідання круглого столу, де було обговорено «Національний план дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «ЖІНКИ, МИР, БЕЗПЕКА» на період до 2025 року та його локалізацію у Закарпатській області». 1325 – це номер Резолюції Ради Безпеки ООН, яку ухвалили 2000 року під назвою "Жінки, мир, безпека". Радбез Організації Об’єднаних Націй визнав, що збройна агресія і кризи по-різному впливають на жінок і дівчат та чоловіків.

Депутатка обласної ради Наталія Штефуца та директор Центру гендерної освіти при УжНУ Маріанна Колодій представили презентаційні матеріали, які є актуальними та перспективними для реалізації проекту в майбутньому. Участь в цікавих дискусіях взяли міський голова Віктор Симканинець, заступник міського голови Іван Васильцюн, керівниця ГО «Іршавські промені» Віра Глушко та гостя з Німеччини, член ГО «Lindau HILFT» Анжеліка Донат. 

В ході засідання подяками міської та обласної ради були відзначені наші німецькі друзі, які завітали вже не вперше з благодійною місією на Іршавщину.

Резолюція 1325 наголошує на важливій ролі жінок при вирішенні конфліктів, відновленні миру та захисті жінок від насильства під час конфлікту. Присутні завдяки спільним зусиллям розглянули проблеми та потреби, намітили шляхи їх вирішення,  заручилися співпрацею.