Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу бібліотек КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради за січень-лютий місяці 2023 року

Дата: 20.02.2023 10:33
Кількість переглядів: 193

Публічні бібліотеки Іршавської територіальної громади завжди були і є центрами духовного, культурного та пізнавального розвитку. Зберігаючи традиції та використовуючи сучасні організаційні форми, методи, прийоми і засоби, вони й надалі займають провідне місце в системі соціальної активності.

          Січень поточного року  рясніє безліччю відповідних подій в бібліотеках.

Днями до центральної бібліотеки КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради надійшов поштовий пакунок. А у ньому - книжечки-молитовники захисника України кишенькового формату. Такий щедрий подарунок для бібліотеки зробив упорядник та ініціатор цього видання, завідувач Білоославського музею Марійки Підгірянки Делятинської ТГ Надвірнянського району Івано-Франківської області, член Національної спілки журналістів України Василь Левицький.

Молимось за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й справедливий мир!

Слава Богу й Україні !!! 

Фото без опису

До Дня пам'яті Героїв Крут у Ільницькій бібліотеці-філії № 1 оформлено тематичну виставку "Україною жили, за Україну полягли".

Фото без опису

В Ільницькій бібліотеці-філії 2 оформлено книжково-ілюстративну виставку "Крути: бій за майбутнє" до дня пам'яті героїв Крут.

Фото без опису

У центральній бібліотеці КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради оформлено книжкову виставку "Нев'янучий вінок пам'яті героїв Крут". Герої Крут своє життя віддали за волю України. Та їхній дух є вічно серед нас, герої Крут живі, безсмертні. Вони живуть і житимуть у душах наших і душах всіх прийдешніх поколінь.

Фото без опису

У Івашковицькій бібліотеці-філії бібліотекарем, разом з клубним працівником с.Івашковиця, проведено інформаційну годину до Дня Соборності України "Моя Україна - Соборна і вільна".

У Чорнопотіцькій бібліотеці-філії оформлено книжково-патріотичну виставку "Доленосна віха нашої історії".

Фото без опису

До цієї  ж дати у Ільницькій бібліотеці-філії №1 проведено історичну годину "Щоб сяяв Соборності шлях" та представлено патріотичну книжкову виставку "Соборній Україні слава нині і повік!"

Фото без описуФото без опису

В центральній бібліотеці КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради оформлено книжкову виставку "І обнялися береги! Одного, вічного народу".

На виставці експонувались такі видання: "Минуле України: відновлені сторінки", "Соборна Україна від ідеї до життя", "Державотворчий потенціал Української соборності" та інші. Крім цієї літератури, фонд бібліотеки містить велику кількість книг по історії України. Тож, запрошуємо всіх бажаючих до перегляду книжкової виставки.

Фото без опису

17 січня виповнюється 125 років від дня народження видатного українського письменника Сосюри В. М. (1898-1965 рр.).

В творчості поета-лірика, в яскравих поетичних образах, минулого і сучасного, безмежна любов до рідного краю! В Чорнопотіцькій бібліотеці-філії оформлено тематичну виставку "В серці пісня співає!"

Фото без опису

Зберігаємо традиції нашого краю. 14 січня 2023 року, у сільському клубі с. Климовиця працівники клубу та Климовицькоі бібліотеки-філії провели конкурс маленьких вінчувальників, які всім бажали щасливого Нового Року, здоров'я, достатку та мирного неба над нашою Україною.

13 січня 2023 року в приміщенні центральної бібліотеки КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради відбулася нарада бібліотечних працівників Іршавської ТГ.

Перша нарада, як завжди, присвячена аналізу та плануванню роботи бібліотек, розгляду практичних порад та необхідних дій по формуванню позитивного іміджу закладів, його закріпленню та престижу. Бібліотекарі спілкувались, обмінювались досвідом, вносили свої пропозиції по залученню мешканців громади та ВПО (внутрішньо переміщених осіб) до читання, обладнанню затишних приміщень для змістовного проведення дозвілля.

Також, на нараді був присутній провідний інспектор Хустського РУ ГУ ДСНС України у Закарпатській області Левченко Віталій Віталійович, який розповів присутнім про елементарні правила пожежної безпеки, дотримуючись яких можна запобігти негараздам. Особливу увагу звернув на заходи під час використання теплогенеруючих засобів, адже необачне користування може спровокувати пожежу. Крім того, нагадав дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та закликав не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

Наприкінці бесіди бібліотекарям вручив інформаційні листівки та нагадав номер телефону пожежно-рятувальної служби.

Фото без описуФото без опису

В умовах воєнного стану бібліотека продовжує отримувати в подарунок книги. До нашої книгозбірні завітала наша шановна користувачка, наш друг Кузьма Наталія Василівна, яка передала бібліотеці книги із своєї домашньої бібліотеки. Переконані, що подаровані видання стануть важливою частиною нашого фонду та будуть корисними для читачів бібліотеки. Працівники КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради висловили щиру подяку пані Наталії за подаровані бібліотеці книги.


Фото без опису

Користувачі Івашковицької бібліотеки-філії та учасники вокального гуртка клубу с. Івашковиця вітали всіх з Різдвом Христовим! Христос народився!

Фото без опису

Акція "Подаруй бібліотеці українську книгу" триває. Будь-яка книга українською мовою з вашої особистої бібліотеки, яку ви вже прочитали, знайде своє місце на полицях нашої Чорнопотіцької книгозбірні та стане доступною іншим читачам. Щиро запрошуємо взяти участь!

Фото без опису

Книга... одне із самих дивовижних чудес світу, створених людиною упродовж багатьох віків. Гарні книги ніколи не залишать людину такою, якою вона була до знайомства з ними. Читаючи їх, людина сама стає кращою, набуває досвіду. Гарна книга - це завжди розумний, бажаний співрозмовник. З метою залучення користувачів до читання української книги діяла книжкова виставка "Її велич українська книга",  оформлена у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека". На книжковій виставці представлена література сучасних українських письменників.

Фото без опису

14 лютого - Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання. Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов. Вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду, навчить жити, любити і працювати, заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних.

Завдяки щедрості і небайдужості наших друзів, фонд Ільницької бібліотеки -філії №1 збагатився цікавими книгами. Отримані примірники посядуть почесне місце на книжкових полицях бібліотеки і обов'язково знайдуть свого користувача.

Фото без опису

 

Саме 14 лютого ми звертаємось до теми кохання, бо це надзвичайний день: День Святого Валентина — Всесвітній день закоханих. Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані одне одному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори, письменники…

Темі кохання у Чорнопотіцькій бібліотеці-філії присвячена книжкова виставка, де можна ознайомитися зі всесвітньовідомими творами, поезією про найпрекрасніше почуття у цьому світі.

Фото без описуФото без опису

День Героїв Небесної Сотніпамятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення памяті Героїв Небесної Сотнівідважних співвітчизників, які віддали своє життя за можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та самою творити своє майбутнє.

У Великорозтіцькій бібліотеці-філії представлено книжкову виставку "Небесна сотня: сила незламного духу".


Фото без описуФото без опису

У Івашковицькій бібліотеці-філії бібліотекарем та клубним працівником проведено патріотично-виховну годину до Дня Єднання "Діти єднають Україну". Цікавим для присутніх був майстер-клас по виготовленню аплікації "Я люблю Україну".

Фото без описуФото без опису

Повчально та весело сьогодні, 16 лютого, до Дня Єднання, працівники сільського клубу та Климовицької бібліотеки-філії провели вікторину " Єдність і впевненість у своїй державі".

Фото без описуФото без опису

16 лютого - День Єднання. Єдність - це те, що дозволяє нам зараз зміцнювати суспільство, розвивати громадські якості, особистості: патріотизм,самовідданість; виховувати в дітей любов до Батьківщини, українського народу, державної мови. Чим сильніша єдність, тим швидшою буде наша перемога. Ми-разом! Ми- єдині! Бібліотекарем Осійської бібліотеки-філії разом з працівником сільського клубу підготовлено і проведено патріотично-виховну годину "Моя Україна Єдина!"

Фото без описуФото без опису

https://www.facebook.com/irbiblioteka

 

Директор КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради                      Майя БОБИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь