У рамках проєкту "Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді", що здійснюється БФ "Центр громадських ініціатив" та став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт "USADI "ГОВЕРЛА" вчора, 24 січня, було проведено інтеграційний захід "Активна молодь - успішна громада".

В приміщені міського Центру позашкільної освіти зустрілись представники молоді, громадськості, ВПО, активістів населених пунктів громади, представників освітянсько-культурної громадськості та  лідерів учнівського самоврядування. В заході взяли участь керуючий справами міської ради Іван Матіко та молоді спеціалісти Іршавської міської ради.

 Основна мета цього заходу - покращення та розвиток молодіжного руху в громаді. Перед учасниками заходу виступив голова Робочої групи з впровадження проекту Іван Терпай. Він розповів про особливості проекту, про можливість створити щось для молоді громади. Учасники заходу мали можливість почути і обговорити реальний стан молодіжної політики в громаді, внести свої пропозиції  і  запропонувати  нові їдеї ,які б дали поштовх розвитку молоді в Іршавській громаді. Представники міської ради запевнили ,що зацікавлені у розвитку молодіжного руху і готові до співпраці.

В ході обговорення виступила також із числа ВПО із міста Харкова пані Ірина, яка зупинилася на важливості проекту для молоді громади і розповіла  про свій досвід розвитку молоді в Харькові.

Цікавим видався для учасників інтеграційного заходу майстер-клас від керівника народної студії "Боржавська фантазія" Любові Микити. Кожен учасник мав змогу власноруч розмалювати свою вітальну листівку "Зимові свята переможного року".

Із великим задоволенням всі слухали  розповідь  директора зразкового історико-краєзнавчого музею Андія Світлинця, який зацікавив учасників тим, що запропонував не тільки дивитись і спостерігати за подіями, які на жаль відбуваються в наш час, а і брати активну участь у їх дослідженні та збирати факти від учасників війни ,які стануть дуже цінними після перемоги. Під час екскурсії  біля стелі героїв всі учасники вшанували пам'ять загиблих  захисників хвилиною мовчання.

Хороший настрій  подарували всім й вихованці студії вокального співу МЦПО - керівник Вікторія Поляк та зразкової хореграфічної студії - керівник "«Dance of Angels" Юрій Буряс. Концертно-танцювальна програма сподобалась усім. А після насиченої програми всі поласували чаєм, соком і солодощами у рамках неформального спілкування за кавою чи чаєм. Як підсумок: всі учасники підтримали співпрацю БФ "Центром громадських  ініціатив і бажання займати активну позиції у розвитку громади.