Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Надходження загального фонду місцевих бюджетів Закарпатської області за 2022 рік зросли в 1,4 рази відносно 2021 року

Дата: 18.01.2023 13:50
Кількість переглядів: 317

Упродовж 2022 року до загального фонду зведеного бюджету Закарпатської області поступило податків і зборів у сумі 9 068,8 млн грн, що на 2 676,4 млн грн або в 1,4 рази більше відповідного показника 2021 року.

Про це розповіла консультантка з бюджетних питань Асоціації міст України в Закарпатській області Юлія Траньович.

75 % всіх доходів загального фонду складають надходження з податку на доходи фізичних осіб, а саме 6 795 млн грн, що на 63% більше попереднього року. Основним чинником такого зростання надходжень ПДФО є збільшення кількості військовослужбовців та їх заробітної плати. І саме це стало основою збільшення загальних обсягів доходів у 2022 році.

Також зросли і надходження від туристичного збору – на 65%, з 11,7 млн грн у 2021 році до 19,5 млн грн у 2022 році. На жаль, причиною цього не є активізація туристичної сфери краю, а здебільшого проживання внутрішньо переміщених осіб у готельно-туристичних базах.

Значна позитивна динаміка спостерігається і по платі за надання адміністративних послуг – збільшились за рік на 67%.

Суттєво зменшились надходження акцизного податку з пального – на 67%, зокрема, через встановлення нульової ставки акцизу значну частину 2022 року. На 5% зменшились надходження з плати за землю, зокрема, через зменшення вдвічі коефіцієнту при визначенні нормативної грошової оцінки земель, призначених для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту.

Найбільше зростання бюджетних надходжень відносно попереднього року, більше ніж у 2 рази, відбулось в Оноківській сільській (на 130% більше), Кольчинській селищній (на 126% більше), Мукачівській міській (на 114%), Перечинській міській (на 112% більше) та Чопській міській (на 103% більше) територіальних громад.

Зменшились у порівнянні з 2021 роком надходження до 11 бюджетів територіальних громад, в основному, як вже зазначалось, через зменшення надходжень плати за землю та акцизного податку з пального.

Фото без опису

Джерело: Закарпатський РВ АМУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь