Напередодні свята Дня св. Миколая, 16 грудня 2022 року, в рамках співпраці Іршавської райспоживспілки та Іршавського деканату Греко-католицької громади було відкрито "Резиденцію Святого Миколая". На відкриття резиденції завітали керуючий справами міської ради Іван Матіко та працівник міської ради Ігор Король.

 Як і належить, за християнським звичаєм на добру справу, приміщення освятив декан Іршавського деканату о. Михайло (Тернинко). У своїй промові він відмітив важливість даної події та подякував керівнику райспоживспілки Сергію Лупаку за всебічну підтримку даного проекту.

В свою чергу, Сергій Андрійович відзначив, що в умовах сьогодення дуже потрібно було створити для діточок свято, адже в резиденції, бажаючі можуть написати листа Святителю, сфотографуватися з ним на згадку, отримати подарунки. Тут також є можливість зробити внесок на ЗСУ та встановлено поличку "Добрі справи" для малозабезпечених.

Зразковий фольклорний ансамбль ансамбль "Кирниченька" виконали твори "Ой хто-хто Миколая любить", "Ой у лузі червона калина" та інші, за що отримали першими подарунки від Чудотворця. Отець Михайло зазначив, що резиденція буде працювати за графіком, а також за попередньою домовленістю з організаторами, за телефоном 0979451483, 0878699039.

Резиденція Святого Миколая знаходиться за адресою: м. Іршава вул. Шевченка, 26 (будівля магазину "Сучасне домашнє господарство"). Графік роботи на фото.

Відкриттю цієї резиденції передувала плідна й згуртована робота. За ініціативи голови правління Сергія Лупака було організовано роботу з формування солодких подарунків з нагоди улюбленого свята малечі. Більше 600 подарунків через Іршавській міській раду отримають діти-переселенці, а також храми Іршавщини.

Висловлюємо вдячність Сергію Андрійовичу та очолюваному ним колективу за свято для дітей та таку потрібну всім віру в чудеса.