Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

На Іршавщині відбулась спартакіада для людей з обмеженими можливостями "Повір у себе"

Дата: 07.12.2022 09:07
Кількість переглядів: 294

На вихідних, на базі Іршавського ліцею №1 відбулася спартакіада для людей з обмеженими можливостями "Повір у себе", присвячена Міжнародному дню інвалідів. Двадцять вісім юних і дванадцять дорослих учасників змагалися за звання кращого з таких видів спорту: шахи, шашки, настільний теніс, баскетбол, дартс.

Почалися змагання виступом зразкового музично-драматичного театру "Пролісок" Іршавського міського будинку культури. Юні вихованці інсценізували вірші письменника, нашого земляка Степана Жупанина. Потім до присутніх звернувся міський голова Віктор Симканинець, який зазначив, що цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав й гідності. Цей день зазвичай є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

Директор Закарпатського обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Андрій Чегіль сказав, що держава, незважаючи на такий важкий час, дбає про матеріальне забезпечення людей з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально–побутових умов життя, надання низки пільг, конституційно гарантувала на рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

Голова товариства інвалідів Іршавщини Михайло Ісак свій виступ розпочав із того, що це вже 13 районна спартакіада людей з обмеженими фізичними властивостями. У народі звикли казати, що тринадцять – число нещасливе. Однак воно повинно принести сьогодні радість і душевне задоволення від проведення турніру. Спортивні змагання вже стали традиційними і щоразу об"єднують людей, які люблять спорт. Вони дають можливість кожному продемонструвати свою майстерність та само реалізуватися на спортивній ниві. І саме з таких маленьких перемог починається великий шлях підкорення омріяних вершин. Долаючи нелегкі випробування долі, ви демонструєте необмежені можливості людини на шляху до поставленої мети.

Із словами вітання до присутніх звернулася начальник відділу освіти, охорони здоров"я, культури, сім"ї, молоді та спорту Іршавської міської ради Єлизавета Яцканич. У змаганнях з баскетболу відзначилися Іванна Морзанич, Василь Олексій і Мирослава Поштак. Із тенісу не знали собі рівних Василь Ліган, Василь Гіга і Назарій Копин, які посіли відповідно перше, друге і третє місця. Захоплююче проходили і змагання із дартсу. Тут перемогу святкував Василь Олексій. Другу сходинку посів Василь Гіга.У числі призерів була Іванка Ляшко. Напружено проходили і змагання із шашок. Серед чоловіків призерами змагань стали Федір Бойко,Іван Бойко та Василь Зейкан. Жінки теж були на висоті – тут призерами стали Іванка Ляшко, Богдана Ляшко та Світлана Грига. Шахи принесли успіх Михайлу Ластівці, Івану Матьолі та Ганні Гуленко. Призери змагань нагороджені золотими, срібними і бронзовими медалями. Їм також вручено продуктові набори. Усі присутні мали можливість випити чашку запашної кави та посмакувати солодкими наїдками, які їм приготували фахівці з районної організації Товариства Червоного Хреста.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь