Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Знайомство з письменницею Людмилою Охріменко та її творчістю

Дата: 20.11.2022 13:46
Кількість переглядів: 289

Фото без опису

Цього тижня, 16 листопада, як і було анонсовано, в центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» відбулася творча зустріч та презентація роману «Оскар» відомої сучасної української письменниці - Людмили Охріменко. Презентувала його сама авторка. За версією журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова— 2021» роман «Оскар» був визнаний найкращим романом на воєнну тематику.

Відвідали творчу зустріч і керуючий справами міської ради Іван Матіко та начальниця відділу організаційної роботи та діловодства Маріанна Меренич. Тут зібралися також усі бібліотекарі разом з керівницею Майєю Бобик, працівники культури та поціновувачі мистецтва слова нашої громади.

Як розповіла письменниця, писати почала вона ще в дитинстві, проте свою творчість вважала аматорством. Народилася на Дніпропетровщині, жила і працювала в Криму, мешкає в Харькові. З 2014 року займається волонтерською діяльністю. До 2016 їздила на передову, а потім почала писати книжки про війну. Прибуток від реалізації своїх книг віддає на допомогу ЗСУ. 

Дуже цікавою є історія написання цього роману, який створено на реальних подіях. «Оскар» - про українського розвідника. Головний герой на початку 2015 року потрапляє в полон до російських окупантів у Донецьку. Там на нього чекали катування і знущання, а ще вибір – здатися чи все ж таки боротися до кінця. Людмила Леонідівна розповіла про свої емоції під час написання твору, про те, що хотіла донести до нас, своїх читачів. З її слів, коли писала цю книжку то мала страшенні виклики: прототип героя – чоловік, вона жінка, він мусульманин, вона – християнка, він кримський татарин, вона – українка, він офіцер, розвідник, а вона звичайна людина. Щоб пізнати всю глибину емоцій та розуміння всього, їй довелось не тільки спілкуватись з героєм, а і прочитати Коран.

 Розповіла пані Людмила також про інші свої книги: "Муха в окропі на окупованій території", "Волонтерські історії", "Легка поведінка", "Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі"… Зустріч пройшла в теплій атмосфері, у жвавому спілкуванні, враження - найприємніші, про що свідчили слова вдячності присутніх.

Щиро вдячні пані Людмилі за теплу зустріч та цікаве спілкування, за її твори, за її працю, за волонтерство, за щирість, за доброту, відвертість, простоту і велике відкрите серце! І чекаємо знову в гості до нашої громади з її творами, які лікують рани, додають людині віри в те, що наша перемога – то абсолютна істина.

💙💛

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь