Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу КНП «ІЦПМД» за вересень 2022 року

Дата: 13.10.2022 15:27
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

 

Зважаючи на час, в якому ми тепер живемо і працюємо –а саме – воєнний стан та епідемія КОВІД 19 – велика робота медичної спільноти пов’язана саме з цими чинниками.

Так, на початку вересня місяця в районному будинку дитячої творчості було проведено для лікарів первинної ланки тренінг – навчання «Первинна допомога в умовах воєнного стану». Розглядалися питання першої допомогипри різних видах травм та ушкоджень : переломи, кровотечі, ушкодження органів грудної та черевної порожнини, тощо. Хоч тренінг проводився в Іршаві, проте крім 11 сімейних лікарів Іршавської ТГ, у заході брали участь ще 16 лікарів з Білецької, Довжанської Зарічанської та Камянської ТГ.

Сімейними медициною ні на мить не зупиняється профілактична робота по нерозповсюдженню інфекційних захворювань. Так за вересень місяць, навіть при відносному дефіциті вакцин, медиками первинки проведено 608 щеплень, в т.ч. 232 щеплення проти коронавірусу та 376 рутинних щеплень проти інших інфекційних  захворювань. 

Для безперервності в наданні медичної допомоги на первинному рівні,  щосуботи та щонеділі працюють на базі Іршавської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини чергові кабінети, в яких можна отримати медичну  допомогу, вакцинацію проти КОВІД-19  чи просто кваліфіковану консультацію. Графік роботи кабінету з 9.00 до 16.00 к.ч.

Також покращується робота з тимчасово переміщеними особами, які приїхали не з доброї волі, часто до невідомих їм людей. Багато запитань – потрібні відповіді. Тому вирішено приблизити медичну допомогу до цих людей. Для цього створено виїзні бригади в амбулаторіях сіл Ільниця та Загаття, медичні працівники  яких вивчають потреби внутрішньо-переміщених осіб та 1 раз на тиждень проводять виїзди в місця їх компактного проживання. Медичний транспорт надає Іршавська районна організація товариства Червоного Хреста.

Також треба відмітити, що з кінця вересня, за підтримки приватного підприємця, Костик М.І. розпочато трансляцію соціальних медичних роликів на LED-екрані головної площі м.Іршава, в яких висвітлюються різні аспекти доступності надання медичної допомоги сімейним лікарем особам, які цього потребують. Також надаються поради, як вести себе при різних ураженнях в умовах воєнного стану, при радіаційних та газових атаках, інше.

Підготовлені документи для продовження фінансування діючих Програм на 2023 рік, а саме:

  • «Забезпечення пільговим відпуском лікарських засобів окремим групам населення та за певними категоріями захворювань у разі амбулаторного лікування мешканців Іршавської територіальної громади на 2021-2023 роки»;
  • «Забезпечення жителів Іршавської міської територіальної громади, які страждають на рідкісні (орфанні)  захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2021-2023 роки»;
  • «Програма профілактики, діагностики та лікування  рідкісних (органних) захворювань в Іршавській міській територіальній громаді на 2021-2023 роки».

Заборгованості по виплаті заробітної плати немає. Звітність подається вчасно, згідно визначених термінів.

     Для того, щоб нормально працювати, необхідно для цього створити і нормальні умови.  Так для цього в в закладах  ПМД  Іршавської  ТГ виконано наступні роботи по покращенню санітарно-побутових умов та завершено роботи по підготовці до опалювального сезону 2022 – 2023 років.

  1. АЗПСМ с.Дубрівка:

- завершено роботи по реконструкції системи опалення  , що дасть можливість покращити санітарно-побутові умови в будівлі АЗПСМ

         2. АЗПСМ с. Загаття:

             - завершено роботи по реконструкції системи опалення (відключення другого поверху від опалення), що дасть можливість економити до 20% природного газу в опалювальний період.

         3. Подано до Міністерства охорони здоров’я України (Ліцензійний комітет) зміни до ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, в зв’язку із проведеною адміністративно-територіальною реформою в Україні.

   4. Подано до Національної служби здоров’я України заявку на  зміни до Договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій № 0000-5326-M000  від 19.01.2022,в зв’язку із проведеною адміністративно-територіальною реформою в Україні.

         5. Проведено навчання операторів газових котелень.

         6. Завершено роботи згідно із заходами по підготовці закладів КНП Іршавської ТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.

         7.Станом на 01.10.2022 року  100%  теплових господарств закладів КНП ІЦПМД  Іршавської ТГ готові до опалювального сезону.

 

          В.о. головного лікаря                                             Степан СУКОВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь