Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Як організоване харчування в закладах освіти Закарпаття – брифінг ГУ Держпродспоживслужби в області

Дата: 07.10.2022 16:31
Кількість переглядів: 396

Про особливості організації харчування дітей у навчальних закладах Закарпаття говорили сьогодні на брифінгу в ОВА. Начальниця ГУ Держпродспоживслужби в області Сніжана Локес повідомила, що спеціалісти провели 908 комісійних обстежень освітніх осередків щодо підготовки до нового навчального року, порушення виявили у 122.

«Найчастіше порушення стосувалися відсутності особистих медичних книжок у працівників кухні, непроведення лабораторних досліджень питної води, неготовності матеріально-технічної бази харчоблоків тощо. На керівників усіх цих закладів склали приписи, в деяких – недоліки вже усунули, інші ж планово перевірятимуть», – наголосила Сніжана Локес.

За її словами, особливу увагу Управління звертає на безпеку харчування дітей: від початку року фахівці провели 17 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів і 38 перевірок постачальників.

Начальниця відділу санітарної охорони території Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Вікторія Вігула розповіла про нові норми й правила харчування, котрі діють у закладах освіти Закарпаття, зокрема про перелік заборонених до реалізації продуктів:

«До переліку увійшли кавові напої, рибні та м'ясні продукти промислового виробництва, непастеризоване молоко й вироби з нього, усі продукти домашнього виробництва, ті, які містять частково гідрогенізовані рослинні жири (трансжири), синтетичні барвники, консерванти, ароматизатори, підсилювачі смаку тощо».

Вікторія Вігула додала, що у зв'язку зі швидким розповсюдженням сезонних хвороб та коронавірусу в навчальних закладах також посилюють протиепідемічні заходи.

Іванна Світлик, головна спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, зазначила, що в школах регіону від початку року готують за новим меню: «Зараз 75% продуктів мають бути рослинного походження, також збільшилася кількість молока й виробів з нього, м'яса, риби, круп, бобових. Водночас зменшилася норма споживання цукру й солі, хліба, картоплі».

За її словами, вимоги також передбачають споживання 15 порцій овочів на тиждень та 10 – фруктів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь