У Загатському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, 06 жовтня 2022 року, працівниками міської ради - фахівцями з прав захисту дітей та інспектором з ювенальної превенції Хустського РУП ГУНПУ в Закарпатській області Горзов Я.В. проведена профілактична робота щодо притидії  булінгу у школі. Так, з учнями 9 класу було проведено бесіду на тему: «Про булінг у шкільному середовищі та протидію булінгу в школі».

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного.

Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена. Перші публікації про булінг  в Україні з’явилися 2005 р. Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.

Подібні профілактичні роботи службою у справах дітей та центром надання соціальних послуг міської ради спільно з ювенальною поліцією будуть тривати і надалі.