Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ІРШАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 27.09.2022 14:27
Кількість переглядів: 580

Фото без опису

Основним ресурсом громади є її мешканці. На різних етапах життя будь – хто з мешканців нашої громади може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання. Ці обставини можуть бути зумовлені різними чинниками, як невиліковна хвороба, інвалідність, безробіття, малозабезпеченість, домашнє насильство, ухилення від виконання батьківських обов’язків, похилий вік,зловживання алкоголем, тощо. Тому в нашій територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих ситуацій, мінімізацію або подолання їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Забезпечення надання соціальної підтримки осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, захист їхніх прав збільшує довіру  до влади. Заходи у сфері надання соціальних послуг впливають на якість життя всіх мешканців нашої громади.

Розвиток соціальних послуг має позитивні економічні  ефекти.  По-перше, особа/сімя, яка отримує соціальну підтримку у вирішенні складних життєвих обставин, може працювати та приносити дохід до бюджету громади через сплату податків. По-друге,мінімізація кількості мешканців громади, які перебувають у складних, за рахунок надання їм вчасної підтримки, сприяє зменшенню проявів негативних соціальних явищ(алкоголізму,безробіттю) та запобігає протиправній поведінці населення.

Надання соціальної підтримки населенню обстеження сімей, які опинилися  в складних життєвих обставинах котрі проживають на території Іршавської міської ради здійснюється шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання через фахівця із соціальної роботи, що наближує людину до державних органів влади.

З метою виявлення сімей які опинилися в складних життєвих ситуаціях Центром надання соціальних послуг обстежено 213 сімей в яких виховується 98 дітей, які мають ризик потрапити в складні життєві ситуації, яким надано 299 соціальних послуг, а також проведено 213 оцінок потреб дитини в сім’ї та як результат оформлено соціальні допомоги по малозабезпеченості, соціальні допомоги багатодітним сім’ям, сприяння в отриманні посвідчення багатодітної сім’ї, сприяння у працевлаштуванні, оформлення субсидій, налагоджено соціальні відносини та сформовано навички відповідального батьківства та паралельно зверталась увага на раціональне використання державних коштів, котрі отримують родини.

Відпрацьовано механізм співпраці з ювенальною службою відділу превенції поліції, службою у справах дітей та офіцером нашої громади .

За сприянням волонтерських організацій та Іршавської міської ради Центром надання соціальних послуг систематично надається  гуманітарна допомога  малозабезпеченим сім’ям у вигляді продуктових наборів, дитячого одягу, іграшок та колясок.

Ще одним з напрямків роботи центру є надання соціальної послуги догляду вдома одиноким громадянам похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. Соціальні робітники, посади яких введено Іршавською міською радою у кожному населеному пункті нашої громади щоденно відвідують підопічних, готують їжу для них, приносять ліки, обробляють присадибні ділянки та допомагають по господарству. Таку послугу отримує 73 одиноких осіб похилого віку, які не мають близьких родичів та зовсім самотні.

Також за сприянням виконавчого комітету Іршавської міської ради двоє одиноких громадян похилого направлені до геріатричного пансіонату, так як умови проживання погані, а самі підопічні потребували стаціонарного догляду.

Систематично проводиться інформаційна кампанія з питань розвитку сімейних форм виховання серед населення.

На відміну від інших громад на території Іршавської міської ради функціонують вже 3 прийомні сім’ї, які взяли на виховання 8 дітей-сиріт/дітей, позбавлених батьківського піклування, супровід та заходи спрямовані на забезпечення належних умов функціонування здійснює центр.

Систематично проводяться  робота з підростаючим поколінням у вигляді бесід, лекцій щодо здорового способу життя та попередження девіантної поведінки.

          З метою підвищення рівня кваліфікації та удосконалення системи якісного надання соціальних послуг  в громаді, працівники центру постійно беруть участь у семінарах, вебінарах .

 

Директор                                                                                     Наталія  БОРШОШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь