У Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР) триває прийом заявок на одержання субсидії на одиницю оброблювальних угідь та бюджетної дотації на корів. 
- Важливо! Заявки приймаються до 15 листопада 2022 року. 
Надаємо важливі поради при подачі заявок у ДАР:
-Перед подачею заявки в ДАР на одержання субсидії необхідно заповнити інформацію, особливо для фізичних осіб, про місце реєстрації (якщо інформація автоматично не підтягнулася в ДАР). Місце реєстрації прописувати в розділі «Адреса листування».
-Також важливо внести інформацію про паспортні дані!
-Банківські реквізити необхідно вказувати тієї особи, яка подає заявку. Для прикладу: якщо це фізична особа, то рахунок має бути відкритий на фізичну особу (не на ФОП чи юридичну особу) і навпаки. Це також стосується при авторизації в системі ДАР, використовуючи кваліфікований електронний підпис чи Bank-ID. Не допускається авторизуватися через КЕП (Bank-ID) ФОП, а при подачі заявки вказувати банківські реквізити, відкриті на фізичну особу чи навпаки.
-При подачі заявки Унікальний номер запису в Єдиному демографічному реєстрі (за наявності) зазначають ті, в кого паспорт громадянина України у вигляді ІД-картки. При старому зразку паспорта у формі книжечки у комірці прописується слово– «відсутній».
-Перевіряйте чи коректно відображається інформація про корів відповідно до Реєстру тварин та відомостей про земельні ділянки відповідно до Державного реєстру прав та Державного земельного кадастру.
-Сума дотації розраховується тільки на землі та корів відповідно до вищезазначених реєстрів.
-Обов’язково заповнюйте дані про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду у розділі «Діяльність та активності».
-Землі, які фактично не обробляються або які не відображаються в реєстрі, але вносяться в ручну, не підпадають під дію програми.
- Після оброблення заявки сільськогосподарського виробника/громадянина працівниками відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, особі-заявнику прийде повідомлення у особистий кабінет в ДАР. Тому рекомендуємо періодично заходити та моніторити особистий кабінет, щоб мати змогу за потреби оновити інформацію по заявці або доопрацювати її.
-Для отримання допомоги після затвердження Мінагрополітики реєстру отримувачів, сільськогосподарський виробник/громадянин повинен підписати договір, який з’явиться в особистому кабінеті ДАР. Без підписаного договору, заявник не отримає бюджетну субсидію/дотацію.
-Приклад розрахунку дотації на землю:
Всього: 5 ділянок. Загальна площа: 76,98 га
Землі сільськогосподарського призначення, загальна площа: 76,98 Га. Загальна площа у користуванні: 50,98 Га.
 50,98*3100=158038,00