Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу бібліотек КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради в серпні місяці 2022 року

Дата: 06.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 728

Книгозбірні громади, як і раніше, залишаються зі своїми читачами і продовжують культурну, інформаційну і просвітницьку діяльність з надією на перемогу.

24 серпня український народ відзначав найголовніше державне свято - ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!  Саме 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною демократичною державою і над будинком Верховної ради піднявся синьо-жовтий прапор. З цієї нагоди у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради оформлено книжкову виставку «Ти у наших серцях, Україно!». Також було проведено інформаційний огляд «Нема ціни святині дорогій».

«Дивосвіт рідної природи» - під такою назвою у Чорнопотіцькій бібліотеці-філії до уваги користувачів бібліотеки оформлено екологічно-пізнавальну виставку, ознайомившись з якою можна помандрувати, пізнаючи глибше світ флори і фауни.

            Мабуть, кожен любить отримувати подарунки, та є серед нас такі, які люблять дарувати. Такою виявилась Стільник Людмила, жителька м.Іршава, яка подарувала центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради, поповнивши її фонд, 5 книг. До речі, подаровані книги досить запитувані читачами.

Українська література є надзвичайно різноманітною та багатоплановою і читати її - модно. Тому, у Ільницькій бібліотеці-філії №1 представлено книжкову викладку «Люби рідне! Читай українське!».

            «Мова має значення!» - саме такою була тема засідання клубу «Золотий вік», яке відбулося у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради 18 серпня 2022 року. Жваве обговорення даної теми однозначно мало один висновок: наша рідна мова - це символ гордості українського народу, кожне слово у ній - дорогоцінний камінь, що віддзеркалює частину душі патріота України.

В Івашковицькій бібліотеці-філії разом з клубним працівником для дітей проведено тематичну бесіду «Жовто-синій прапор мрій» до відзначення Дня Державного Прапора України та виставка малюнків «В моєму серці – Україна» до Дня Незалежності України.

Працівниками клубу та Климовицької бібліотеки-філії проведено поетичну хвилинку до Дня Незалежності України – «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!»

Кольори, що дають надію - під таким гаслом 20 серпня 2022 року у приміщенні Климовицького сільського клубу разом із бібліотекарем Климовицької бібліотеки-філії було проведено майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів до Дня Незалежності України.

З нагоди Дня Державного Прапора України та 31-ї річниці Незалежності України у Чорнопотіцькій бібліотеці-філії організовано книжкову виставку: «Живи і міцній Українська Державо!!!». Також було проведено інформаційну вікторину: «Моя Україна - Єдина та Вільна!»

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в БК «Шахтар» с.Ільниця, спільно з бібліотекарем Ільницької бібліотеки-філії, було організовано масовий захід «Усім серцем любіть Україну».

Ми святкуємо День Незалежності, який є новою точкою відліку у житті українського народу та являє собою своєрідну молитву та сповідь України, яку чути на весь світ. Ми віримо, що нас почують і ПЕРЕМОГА буде за нами! ЄДНАЙМОСЯ!

В Осійській бібліотеці-філії  та клубі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у вигляді літературної композиції «Україна - це ми!». А також у бібліотеці-філії представлено книжкову виставку «Моя країна-Україна!»

Літо — найулюбленіша пора усіх дітей та дорослих.  Бібліотека стала місцем, де  весело, з насолодою, а головне — цікаво та корисно провели свій відпочинок дітки різного віку. Під час літніх канікул у бібліотеці було доволі людно та гамірно. До закладу користувачі приходили цілими ватагами, особливо наші маленькі користувачі, адже з 1 червня у нашій бібліотеці  діяла програма літнього читання «Читати-це цікаво». В дитячій бібліотеці обладнана спеціальна дитяча кімната, де  мають можливість перебувати діти переселенців, в той час коли їх батьки мають потребу у вирішенні своїх нагальних  справ. Співпраця з Червоним Хрестом дала можливість залучити до бібліотеки нових користувачів до бібліотеки з числа діток переселенців, і не тільки.

Основу роботи бібліотеки становлять фонди документів на різних носіях інформації. І саме від їх правильної, науково обґрунтованої, чіткої і творчої організації залежить ефективність та результативність усіх бібліотечних процесів.

Організовано роботу з виконання «Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України», розроблених на основі Законів України «Про національну безпеку України», «Про захист суспільної моралі», «Про санкції», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про бібліотеки і бібліотечну справу»; Постанови Кабінету Міністрів України «Про  Державні соціальні нормативи забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні» № 72 від 06.02.2019 р.

Розроблено робочий план з актуалізації бібліотечних фондів бібліотек КЗ «Публічна бібліотека». Проведено нараду колективу (25.08.2022р.) для ознайомлення з Рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України. Розроблено «Положення про бібліотечний фонд КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради.

Див.: https://www.facebook.com/irshava.library; https://www.facebook.com/irbiblioteka

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь