Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу бібліотек КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради в серпні місяці 2022 року

Дата: 06.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 762

Книгозбірні громади, як і раніше, залишаються зі своїми читачами і продовжують культурну, інформаційну і просвітницьку діяльність з надією на перемогу.

24 серпня український народ відзначав найголовніше державне свято - ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!  Саме 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною демократичною державою і над будинком Верховної ради піднявся синьо-жовтий прапор. З цієї нагоди у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради оформлено книжкову виставку «Ти у наших серцях, Україно!». Також було проведено інформаційний огляд «Нема ціни святині дорогій».

«Дивосвіт рідної природи» - під такою назвою у Чорнопотіцькій бібліотеці-філії до уваги користувачів бібліотеки оформлено екологічно-пізнавальну виставку, ознайомившись з якою можна помандрувати, пізнаючи глибше світ флори і фауни.

            Мабуть, кожен любить отримувати подарунки, та є серед нас такі, які люблять дарувати. Такою виявилась Стільник Людмила, жителька м.Іршава, яка подарувала центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради, поповнивши її фонд, 5 книг. До речі, подаровані книги досить запитувані читачами.

Українська література є надзвичайно різноманітною та багатоплановою і читати її - модно. Тому, у Ільницькій бібліотеці-філії №1 представлено книжкову викладку «Люби рідне! Читай українське!».

            «Мова має значення!» - саме такою була тема засідання клубу «Золотий вік», яке відбулося у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради 18 серпня 2022 року. Жваве обговорення даної теми однозначно мало один висновок: наша рідна мова - це символ гордості українського народу, кожне слово у ній - дорогоцінний камінь, що віддзеркалює частину душі патріота України.

В Івашковицькій бібліотеці-філії разом з клубним працівником для дітей проведено тематичну бесіду «Жовто-синій прапор мрій» до відзначення Дня Державного Прапора України та виставка малюнків «В моєму серці – Україна» до Дня Незалежності України.

Працівниками клубу та Климовицької бібліотеки-філії проведено поетичну хвилинку до Дня Незалежності України – «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!»

Кольори, що дають надію - під таким гаслом 20 серпня 2022 року у приміщенні Климовицького сільського клубу разом із бібліотекарем Климовицької бібліотеки-філії було проведено майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів до Дня Незалежності України.

З нагоди Дня Державного Прапора України та 31-ї річниці Незалежності України у Чорнопотіцькій бібліотеці-філії організовано книжкову виставку: «Живи і міцній Українська Державо!!!». Також було проведено інформаційну вікторину: «Моя Україна - Єдина та Вільна!»

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в БК «Шахтар» с.Ільниця, спільно з бібліотекарем Ільницької бібліотеки-філії, було організовано масовий захід «Усім серцем любіть Україну».

Ми святкуємо День Незалежності, який є новою точкою відліку у житті українського народу та являє собою своєрідну молитву та сповідь України, яку чути на весь світ. Ми віримо, що нас почують і ПЕРЕМОГА буде за нами! ЄДНАЙМОСЯ!

В Осійській бібліотеці-філії  та клубі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у вигляді літературної композиції «Україна - це ми!». А також у бібліотеці-філії представлено книжкову виставку «Моя країна-Україна!»

Літо — найулюбленіша пора усіх дітей та дорослих.  Бібліотека стала місцем, де  весело, з насолодою, а головне — цікаво та корисно провели свій відпочинок дітки різного віку. Під час літніх канікул у бібліотеці було доволі людно та гамірно. До закладу користувачі приходили цілими ватагами, особливо наші маленькі користувачі, адже з 1 червня у нашій бібліотеці  діяла програма літнього читання «Читати-це цікаво». В дитячій бібліотеці обладнана спеціальна дитяча кімната, де  мають можливість перебувати діти переселенців, в той час коли їх батьки мають потребу у вирішенні своїх нагальних  справ. Співпраця з Червоним Хрестом дала можливість залучити до бібліотеки нових користувачів до бібліотеки з числа діток переселенців, і не тільки.

Основу роботи бібліотеки становлять фонди документів на різних носіях інформації. І саме від їх правильної, науково обґрунтованої, чіткої і творчої організації залежить ефективність та результативність усіх бібліотечних процесів.

Організовано роботу з виконання «Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України», розроблених на основі Законів України «Про національну безпеку України», «Про захист суспільної моралі», «Про санкції», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про бібліотеки і бібліотечну справу»; Постанови Кабінету Міністрів України «Про  Державні соціальні нормативи забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні» № 72 від 06.02.2019 р.

Розроблено робочий план з актуалізації бібліотечних фондів бібліотек КЗ «Публічна бібліотека». Проведено нараду колективу (25.08.2022р.) для ознайомлення з Рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України. Розроблено «Положення про бібліотечний фонд КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради.

Див.: https://www.facebook.com/irshava.library; https://www.facebook.com/irbiblioteka

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь