30 серпня в Іршавському міському Центрі позашкільної освіти керівники освітніх закладів Іршавської міської ради, міський голова Віктор Симканинець, депутати Іршавської міської ради заслухали звіт начальника відділу освіти, охорони здоровя, культури, сім’ї, молоді та спорту Єлизавети Яцканич про підсумки роботи освітньої галузі у 2021-2022 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік. В ході зустрічі обговорено питання організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, формування та виховання в учнях свідомого громадянина, а також доступності і безпечності освітнього середовища.

 «Сьогодні   ми  зустрілися, щоб   дати  оцінку  досягненням  системи освіти нашої громади, визначити проблемні моменти, поставити  нові   завдання та перспективи розвитку освіти Іршавської міської ради, орієнтованої на майбутнє. Покладаюся на вашу мудрість, професіоналізм і терпіння. Вірю, що разом ми зможемо реалізувати непрості завдання, що стоять перед сучасною українською освітою. «Безпека понад усе!» - це мають бути не порожні слова для всіх під час війни. Зберегти життя і здоров’я усіх учасників освітнього процесу – наше першочергове завдання сьогодні!» - наголосила Єлизавета Яцканич.

«Минулоріч ми обговорювали усі важливі проблемні питання, зокрема й ті, які пов’язані з поширенням COVID-19. Освітяни якісно вирішували проблеми освіти. Військова агресія росії проти України цьогоріч поставила перед вчителями багато випробувань. Попереду на педагогічні колективи чекає велика робота у нелегких буднях війни» - наголосив міський голова.

Головний лікар КНП «Іршавський центр первинної медичної допомоги» Іршавської міської ради Оксана Булеза наголосила на важливості рутинної вакцинації та вакцинації від поліомієліту учнів, зокрема дітей 6-ти річного віку, перед вступом до навчального закладу з метою захисту від інфекційних хвороб та їх наслідків. Акцентувала увагу на проведенні вакцинації другою бустерною дозою  від COVI-19 серед педагогічних працівників. Разом з цим, подякувала начальнику відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту міської ради за тісну та конструктивну співпрацю.

Очільник громади привітав освітянську родину з початком нового 2022-2023 навчального року, висловив педагогам подяку за терпіння, мудрість, щоденну сумлінну працю, а також організацію роботи з прийняття внутрішньо переміщених осіб з інших областей України, де ведуться бойові дії, збір гуманітарної допомоги, організацію гарячого харчування на базі закладів освіти для ВПО і військовослужбовців ТрО та побажав усім Миру, Добра та Перемоги!

Звіт начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту про підсумки роботи освітньої галузі у 2021-2022 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік