З 15 серпня 2022 року Іршавська міська рада оголошує про початок конкурсу проєктів в рамках бюджету громадських ініціатив (громадського бюджету/бюджету участі). Щоб взяти участь у конкурсі, достатньо заповнити заявку в електронному вигляді. Подати заявку на конкурс може будь-яка особа, яка досягла 14-річного віку які зареєстровані або проживають на території населених пунктів Іршавської ТГ  або тимчасово мешкають (у т.ч. внутрішньо переміщені особи).

Кінцевий термін подачі заявок: 14 вересня  2022 року, 23 год 59 хв. (у зв'язку з технічними несправностями дату подачі заявок продовжено до 20 вересня 2022 року!)

Малі проєкти – подані на конкурсний відбір громадські проєкти (загальна вартість реалізації одного проекту становить до 50 тис. грн). На такі проєкти виділяється 60% від загального обсягу громадського бюджету.

Великі проєкти – подані на конкурсний відбір громадські проєкти (загальна вартість реалізації одного проекту становить від 50 тис. до 150 тис. грн). На такі проєкти виділяється 40% від загального обсягу громадського бюджету.

Міські проєкти – подані на конкурсний відбір малі та великі проєкти, що стосуються мешканців міста Іршави.

Старостинські проєкти – подані на конкурсний відбір малі громадські проєкти, що стосуються мешканців старостинських округів Іршавської ТГ. У кожному старостинському окрузі може бути реалізовано по одному «малому» проєкту за умови подання не менше двох проєктів від одного старостинського округу.

Загальний бюджет громадських ініціатив на визначений календарний рік буде встановлено окремим рішенням Іршавської міської ради. Видатки для реалізації проєктів будуть здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету в рамках відповідних програм та лише після закінчення воєнного стану.

Що ж таке Громадський бюджет?

Громадський бюджет – це демократичний процес, який надає можливість кожному мешканцю/ці брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення громади, та/або голосування за них та спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету наступного року.

Проєкти для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету можуть подавати громадяни України віком від 14 років.

Проекти подаються авторами в електронному вигляді.

Чому це може бути цікавим мешканцям Іршавської громади?

1. Це шанс для кожного активного місцевого мешканця вже сьогодні впливати на розвиток Іршаської міської  територіальної громади;

2. Не місцеві депутати чи виконавчі органи, а кожен мешканці громади вирішують, на що саме йдуть виділені кошти;

3. Голосування відбуватиметься прозоро і всі бажаючі зможуть контролювати процес відбору проектів;

4. Після перемоги України і скасування воєнного стану кожен зможе спостерігати, як ідеї її активних мешканців втілюються в життя.

За якими категоріями подаються проєкти?

Проєкти на конкурс подаються за такими категоріями:

 «Інфраструктура та енергоефективність»

«Спортивні та соціальні проєкти»

 «ІТ та культура»

«Екологія»

Як відбувається процес реалізації бюджету громадських ініціатив?

З яких етапів складається процес реалізації Бюджету участі?

Які проекти можуть бути подані (тематика проектів)?

Як реалізувати ідею за кошти Громадського бюджету?

Як проголосувати за проекти?

На ці та інші питання ви знайдете відповіді у Положенні про бюджет громадських ініціатив Іршавської міської територіальної громади https://irshavaotg.gov.ua/gromadskij-bjudzhet-09-22-14-22-09-2020/

БЛАНК-ЗАЯВКАгромадського проєкту для участі в Конкурсі громадських проєктів 2022 року в межах бюджету громадської ініціативи

З додатковими питаннями звертайтеся на електронну скриньку sektorekonomir@gmail.com

→Перейдіть за цим посиланням та авторизуйтесь для подачі проекту ←