Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Щира допомога німецьких друзів. Частина 4

Дата: 03.08.2022 11:22
Кількість переглядів: 545

Уперше за свою волонтерську діяльність ГО «Іршавські Промені» було організовано перевезення гуманітарного вантажу власне з місця його збору – Ліндау. Це вдалося завдяки співпраці з ПП Коровський, який не лише надав великовантажний автомобіль, але й співфінансував витрати за привіз. За сталу готовність до благодійності щире спасибі пану Василю Коровському і окрема подяка водію Олександру Машіку.

Таким чином гуманітарна допомога, зібрана німецькими друзями з організації Lindau HILFT об’ємом на близько 20-тонну фуру, була дружно завантажена і доправлена до складського приміщення, яке також люб’язно запропонував молодий підприємець. Звідти допомога розвозиться за конкретними запитами організацій з різних областей України, які потім надають допомогу ВПО або потребуючим за місцем проживання, шпиталям і місцевим лікарням, притулкам для тварин та небайдужим, які приютили тварин, а також військовим підрозділам, якими вони опікуються.

Деякі організації, як, наприклад, ГО «Нова Хвиля» з Броварів, самі приїжджають, щось передається попутнім транспортом, усе ж більша доля припадає на пересилку поштою. Є постійною співпраця з Іршавською районною організацією Товариства Червоного Хреста, де отримують допомогу переселенці з різних сіл колишнього Іршавського району, Ільницькою гімназією №2, у якій компактно проживають і харчуються ВПО, ГО «Волонтери Закарпаття» тощо.

Це вже четверта організована Lindau HILFT цільова допомога. Вона особлива тим, що німецькі друзі, відгукнувшись на ідею Іршавської міської ради реалізувати соціальний проєкт «Велосипед для ВПО», зібрали для нас більше двадцяти велосипедів, кілька коробок аксесуарів та спеціального одягу. Є кілька варіантів їх використання. Зараз  ГО «Іршавські Промені» та керівництвом громади узгоджуються механізми запуску цього проєкту.

Волонтерство, благодійність не можуть вичерпуватися, бо що як не це допомагає нам, українцям, підтримувати один одного у найважчі для сучасної історії нашої держави часи. Не завжди про це публікується, дехто воліє не афішувати свою волонтерську діяльність, і у кожного благодійника є на то свої причини. Але ті, кому надійшла така необхідна допомога, чи то у вигляді медикаментів та милиць, чи амуніції та інструментів для військових, чи підгузків та дитячої коляски, чи продуктів харчування та консервацій, одягу, чи будь-чого іншого, а з цим і моральної підтримки, скажуть щире людське спасибі, надішлють фото- або відео-подяку, що є так званою «валютою» для волонтерів, що дає сили працювати для людей знову й знову.

Це вкотре підтверджує команда Lindau HILFT з баварського міста Ліндау, за що їм наше українське «щиро дякуємо»!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь