Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

ДО ВІДОМА ОРЕНДАРІВ МАЙНА КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ІРШАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 01.08.2022 10:52
Кількість переглядів: 758

       У зв'язку із введенням з 24 лютого 2022року в Україні воєнного стану, на законодавчому рівні прийнято ряд змін, що стосуються оренди комунального майна в період воєнного стану. Так, 27.05.2022 р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», якою визначено, що на період воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування, але у будь-якому разі до 31 грудня 2022 р., за договорами оренди комунального майна, чинними станом на 24 лютого 2022 р. або укладеними після цієї дати за результатами аукціонів, що відбулися 24 лютого 2022 р. або раніше, звільняються від орендної плати орендарі комунального майна - фізичні особи та фізичні особи - підприємці, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану.

      З метою реалізації права на звільнення від орендної плати такі орендарі, або члени їх сімей протягом воєнного стану та 60 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або протягом 60 календарних днів після припинення військової служби, якщо служба продовжувалася після припинення чи скасування воєнного стану, подають орендодавцю документ, що підтверджує факт початку військової служби відповідно до статті 24 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Відповідно до пункту 5 даної постанови договори оренди комунального майна, строк дії яких завершується у період воєнного стану, вважаються продовженими на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану.

Договори оренди державного та комунального майна в період воєнного стану можуть бути достроково припинені за заявою орендаря, поданою ним орендодавцю на адресу електронної пошти, зазначену в договорі оренди. Заява вважається належно поданою, якщо вона підписана уповноваженою особою орендаря, а її PDF-копія надіслана з електронної адреси орендаря, зазначеної в договорі оренди.

Цією ж постановою зобов'язано орендодавців комунального майна забезпечити продовження та припинення договорів оренди відповідно до пункту 5 постанови починаючи з 24 лютого 2022 року.

За договорам оренди комунального майна, де орендодавцем виступає відділ управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації міської ради, за потреби дострокового припинення договору оренди, заяви подаються на електронну адресу: vum.aukcionimr@gmail.com, якщо ж орендодавцем є міська рада - на електронну адресу: rada@irshava.info.

Більш детальну інформацію з питань, що стосуються оренди комунального майна Іршавської міської ради, можна отримати у відділі управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації міської ради за адресою: м. Іршава, пл. Народна, 3 або звернувшись на вищезазначені електронні адреси.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь