Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Візит до міста Ліндау та становлення партнерства

Дата: 27.07.2022 16:40
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

Міжнародне партнерство важливе у всі часи, а особливо зараз, у період російсько-української війни. Нарівні з українським громадянське суспільство цивілізованих країн стало до боротьби за свободу і незалежність України. Через співпрацю між різними благодійними організаціями до нас на потреби армії, цивільного населення надходять сотні тисяч вантажу різного призначення. Іршавська міська територіальна громада не є винятком. Наші громадські організації, ініціативні групи, фізичні особи через дружні закордонні контакти завозять найнеобхідніше: від автомобілів та амуніції для ЗСУ, матраців, продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни для ВПО до корму та ліків для чотирилапих. 

З лютого місяця така співпраця зав’язалася між ГО «Іршавські Промені» та ініціативною групою баварського міста Ліндау Lindau HILFT. Вона має шанс перерости у партнерство між Іршавою та Ліндау. Нещодавно депутатка Іршавської міської ради Віра Глушко мала за честь представляти нашу громаду перед місцевими депутатами та лорд-мером Ліндау фрау Клаудією Альфонс. Насамперед вона подякувала мешканцям Ліндау за підтримку як моральну, так матеріальну, а також висловила ідею про партнерство між нашими містами, яка виникла у команди Lindau HILFT. Озвучила можливість співпраці у соціальному проєкті «Велосипед для ВПО», який уже на стадії узгодження, а також перспективу партнерства в інших проєктах. Заздалегідь нами було підготовано і відправлено листа на ім’я фрау Альфонс та проморолик про Іршавську громаду. Від Іршавського міського голови Віктора Симканинця пані Віра передала слова вдячності за підтримку України та сувеніри, виконані нашими місцевими творчими майстрами. У відповідь лорд-мер подякувала і сказала, що ними буде розглянута ідея партнерства, про що буде повідомлено листом.

Будемо щиро сподіватися, що візит представниці нашого органу самоврядування до німецьких колег з Ліндау сприятиме розвитку партнерських стосунків не лише на рівні громадських ініціатив, але й органів влади. Ми маємо що показати німцям, як і маємо чому повчитися у них. Зокрема, Віру Іванівну цікавила велоінфраструктура, оскільки зараз ми завершуємо роботу над концепцією розвитку велосипедної інфраструктури в Іршавській громаді до 2032 року, а також правила паркування та благоустрою.

Команда Lindau HILFT зібрала і завантажила двадцятитонний автомобіль гуманітарної допомоги для виконання запитів ГО «Іршавські Промені»,  подарувала нашому місту ексклюзивний вимпел і палкі слова підтримки у боротьбі з ворогом. Ми впевнені, що лише спільними зусиллями Україна переможе у своєму праві бути вільною, незалежною і квітучою європейською державою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь