Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Представники Фонду "MUSOL" (Іспанія) відвідали табір з дітьми-переселенцями

Дата: 22.07.2022 11:39
Кількість переглядів: 1189

Днями, в Центральний табір туристського активу учнів України – філія Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму Міністерства освіти і науки України, що в с.Осій, завітали представники Фонду "MUSOL" (Іспанія). Їх зустріли міський голова Віктор Симканинець, директор табору Іван Матіко та волонтери Закарпаття.

У таборі на сьогодні проживає майже 100 дітей з усієї країни від 5 до 18 років. Вони з тих регіонів, які найбільше зачепила війна: Херсонщина, Запоріжжя, Київщина, Харківщина, Донеччина, Луганщина. Хтось живе з братами-сестрами, хтось заїхав сам. Живуть по 5-6 чоловік у кімнаті.

        Дізнатись про їх потреби та допомогти необхідними речами приїхали Франческо Філіппі та Массімо Алесандра. Їх мета - дослідити проблеми та потреби ВПО у регіональних громадах, зустрічі з якими проводив Святослав Марголич. Як він зазначив: «Громада може утримувати дітей, але запаси вичерпуються. Їм також потрібна техніка, в тому числі побутова». В свою чергу міський голова Віктор Симканинець розповів про стан справ з підтримки внутрішньо переміщених осіб у громаді. Така співпраця з Фондом допоможе покращити їх житлово-побутові умови для максимально комфортного перебування у нас.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь