Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Обговорили проблеми із вивезення ТПВ на території громади

Дата: 14.07.2022 14:41
Кількість переглядів: 1123

Полігони захоронення сміття — типова для України практика. На території громади такий полігон знаходиться на території Дубрівського старостинського округу. Днями, міський голова Віктор Симканинець здійснив виїзд у с. Дубрівка на сміттєзвалище твердих побутових відходів, де зустрівся з керівником ТОВ "ЕКО ІР" Михайлом Ломага. Вони обговорили ряд проблем.

Наразі на звалище завозиться сміття більше ніж, приміром, у минулих роках. Та й сміття було інше - більше було органічних відходів, а не синтетичних. За рік-два воно зникало. Зараз ситуація кардинально змінилася в інший бік. Тому, без сумніву, якщо хочемо жити екологічно-безпечному краї, існуючий полігон потрібно привести у відповідний стан. Для цього потрібно здійснити заходи із ущільнення відходів механізованим способом та здійснити обвалування полігона для захисту від підтоплення зливовими та талими водами. Нарізним каменем для цього стала проблема, що стосується непридатного стану дороги до полігону, що унеможливлює навіть підвіз сміття. Дорога сильно просіла під дією ґрунтових вод, з’явились вибоїни. А тому було вирішено провести грейдерування, місцями укатку та повністю зробити засипку засміченим щебнем.

Також, враховуючи реалії сьогодення, виникає необхідність здійснити зміну діючих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів, яке обумовлене стрімким зростанням паливно–енергетичних ресурсів, розміром мінімальної заробітної плати та вартістю складування та захоронення ТПВ. Разом з тим збільшились витрати по договірним відносинам із постачальниками запчастин, мастильних матеріалів, шин, вартість проведення ремонтних робіт автомобільного парку підприємств та інше. Вищеперераховані фактори є основними складовими тарифу не лише для ТОВ «ЕКО ІР», а й КП «Тепло-Місто» та ФОП Дешко О.О., які надають послуги з поводження з твердими побутовими відходами на території громади. З цього приводу вони неодноразово звертались до міської влади, щоб зберегти можливість якісного виконання таких робіт та забезпечити сталу роботу підприємств.

       Склалась ситуація, коли реальна вартість надання послуг не покриває їх собівартості. Саме тому підприємствами та міською владою шукається компроміс та  розробляються нові розрахунки економічно обґрунтованих витрат на послуги з поводження з побутовими відходами. Зміна тарифів дасть змогу своєчасно, регулярно та якісно надавати послуги з поводження з побутовими відходами на території Іршавської міської територіальної громади, якщо хочемо жити у чистому і екологічно безпечному краї.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь