В цей складний для нашої країни час, ми стали ближче як ніколи. Завдяки ЗСУ ми маємо можливість працювати у штатному режимі. Разом з іншими  уповноваженими органами, які здійснюють соціальну роботу в нашій громаді,  ми  допомагаємо тим, хто має таку потребу. Кожен з нас на своєму місці, всі звернення відпрацьовуємо вчасно.                   
         З метою забезпечення наших громадян своєчасною, доступною, якісною підтримкою Центром надання соціальних послуг Іршавської міської ради постійно здійснюється обстеження осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потребують сторонньої допомоги.

Так, протягом І півріччя 2022 року фахівцями Центру надання соціальних послуг Іршавської міської ради соціальними послугами охоплено 137 сімей в яких виховується 149 дітей,  серед яких сім’ї/особи які опинилися складних життєвих обставинах, одинокі матері, сім’ї опікунів/піклувальних, внутрішньо переміщені сім’ї, прийомні сім’ї та інші.

Також налагоджена тісна співпраця з волонтерськими організаціями, які розташовані на території громади та надають всіляку підтримку нашим отримувачам соціальних послуг.

       У зв’язку з війною велика увага приділялася внутрішньо переміщеним  сім’ям, які змушені були залишити свої домівки та переміститися на територію нашої громади. Таким сім’ям надавалася психологічна, гуманітарна допомога, сприяння в оформленні тих чи інших документів.
        Не залишаємо поза увагою тих, хто найбільше її потребує: одиноких осіб похилого віку, осіб з інвалідністю. Соціальними робітниками надається повний найважливіший комплекс заходів щодо забезпечення життєдіяльності 74 одиноким особам похилого віку, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Дану категорію осіб обслуговує 8 соціальних робітників, які надають більше 20 видів соціальних послуг. Соціальними робітниками неухильно виконуються умови договорів, індивідуальних планів потреб особи а також графік відвідувань.

         Власне сутність соціальних послуг полягає в тому, що вони надаються людям, які опинились у біді і не можуть самостійно з цим впоратись. Шкода, у тому числі психологічна, матеріальна, фізична що завдана війною, бойовими діями, тимчасовою окупацією є одним із чинників, який негативно впливає на життя людини, сім’ї, зокрема сім’ї з дітьми, тому сьогодні більшість наших громадян потребують допомоги соціальних працівників.