Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Комісія з питань декомунізації та дерусифікації назв вулиць обговорила надані пропозиції

Дата: 03.06.2022 14:15
Кількість переглядів: 1643

Фото без опису

Нещодавно, 1 червня, у залі засідань міської ради пройшло друге засідання комісії з питань декомунізації та дерусифікації назв площ, вулиць, провулків тощо на території населених пунктів Іршавської міської територіальної громади при виконавчому комітеті міської ради.  На розгляд комісії надійшло багато пропозицій від жителів громади щодо нових назв  вулиць та провулків.  Про вже надані пропозиції можете ознайомитись ТУТ.  

Іршавчани та жителі вулиці Партизанська та провулку Партизанського пропонують залишити таку назву, оскільки, цитата: «Партизани» - поняття, яке походить із французької мови і означає народних месників, які борються з окупаційною владою. І навіть в умовах російсько-української війни саме партизани мужньо, ризикуючи життям, роблять супротив рашистській окупаційній владі на Херсонщині,  у Мелітополі та у Криму», а назва вулиці Першотравнева – це День праці (1 Травня), який відмічають у 142 країнах світу і в Україні. Також, назва вулиця імені Степана Вайди, на думку громадян, «не підпадає ні під «дерусифікацію», ні під «декомунізацію», оскільки ні тим, ні іншим Вайда не був».

Наступне засідання комісії заплановане 10 червня. Просимо всіх жителів громади не зволікати та брати активну участь у обговоренні та наданні пропозицій.

Для надання своїх письмових пропозицій з відповідним обґрунтуванням щодо назв вулиць та з питань перейменування вулиць, провулків у вищевказаних населених пунктах пропонуємо звертатись до Іршавської міської ради за адресою: м. Іршава, пл. Народна, 3, другий поверх.

Також такі пропозиції можливо надіслати на електронну пошту Іршавської міської ради: rada@irshava.info 

Всі надіслані пропозиції будуть виноситись на розгляд комісії та виконавчого комітету Іршавської міської ради для подальшого погодження та проведення громадських слухань.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь