Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

"Котися, писанко, по рідному краю та до МИРУ"

Дата: 21.04.2022 09:26
Кількість переглядів: 832

Фото без опису

20 квітня, як і було анонсовано, пройшов черговий захід, який вже восьмий рік поспіль організовує та проводить міський Центр позашкільної освіти спільно з міською радою. У цей важкий для України час, щоб відійти від трагічних подій та зустріти одне з найсвітліших свят року - Воскресіння Христового проведено майстер-клас з писанкарства, щоб віддати шану та повагу одному з символів Великодня – писанці. Привітали учасників майстер-класу міський голова Віктор Симканинець та начальник відділу освіти міської ради Єлизета Яцканич, які були приємно вражені красою великодніх писанок та творчою атмосферою чудового дійства.

Хлопці і дівчата віком від 4 до 17 років із закладів освіти Іршавської ТГ під керівництвом своїх творчих наставників виготовляли писанки у різних техніках: від традиційних писанок, дряпанок, крашанок до модерних у техніці "квілінг", "декупаж", «бісерок», «зернівок» та інших. Центр представили роботи керівники гуртків Ловга О.В., Ажипа Н.Й., Полянська С.М., Микита Л.Б., Цільо В.М., Лендєл Я.В., які разом зі своїми вихованцями виготовили понад сто писанок у різних техніках. Майстер-клас в техніці: розпис воском, шкрябанка, мальованка, крапанка, символічні розписи знаками-символами, що застосовують у писанкарстві, провели члени народного об'єднання "Колорит Боржави", викладачі образотворчого мистецтва Іршавської дитячої школи мистецтв, Надія Вербищук, Тетяна Фірцак та вчитель образотворчого мистецтва Брідського ЗЗСО I-III ступенів Ярослава Балега.

Учасниками майстер-класу були також вихованці Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, керівник Дутка М. М. та дітки внутрішньо переміщених осіб, які вимушено переїхали на Закарпаття та були неабияк зацікавленими колоритністю та розмаїттям технік виготовлення великодніх яєць. Також всі учасники заходу мали можливість насолодитись боді артом (розпис на тілі). Приємно, що побажання кожної дитини втілились в життя за допомогою фарб, пензля та таланту Ільчишеної Б.В., адже дитячі посмішки та позитивні емоції так потрібні зараз!

Також у актовій залі нашого закладу представлена виставка живописних полотен, присвячена великоднім святам, члена Національної спілки художників України, голови народного об'єднання художників та народних майстрів "Колорит Боржави" Василя Філеша.

КЗ "Публічна бібліотека" Іршавської міської ради представили книжкову виставку "З Великоднем тебе, Україно".

Великодніми віршами привітали присутніх вихованки гуртка «Юні зірочки» ( кер. Поляк В.В.) - Луканинець Кароліна та Чедрик Анна.

По закінченню майстер-класу директор МЦПО Юрій Буряс подякував всім учасникам за старання та творчість, фантазію та креативність у виготовленні великодніх писанок, привітав присутніх з наступаючим Воскресінням Христовим та разом із заступником Іваном Терпаєм вручили діткам іменні подяки. Всі писанки, які виготовились в ході майстер-класу прикрасять Великоднє дерево, яке розміщене на центральній площі міста та буде красуватись впродовж великодніх свят.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Джерело: Іршавський міський Центр позашкільної освіти

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь