Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Відтепер ВПО можуть отримати довідку й виплати в "Дії"

Дата: 20.04.2022 09:23
Кількість переглядів: 887

Мінцифри спільно з Міністерством соціальної політики України реалізували в Дії комплексну послугу для внутрішніх переселенців - відтепер вони можуть стати на облік як ВПО й отримати щомісячну допомогу — для себе та своїх дітей. 

“Як отримати послугу для ВПО в застосунку Дія?

1. Зайдіть у Дію та натисніть → “Послуги” → “Отримати статус ВПО”.
2. Вкажіть своє поточне місцеперебування, підтвердьте геолокацію та натисніть → “Продовжити”. Геолокоція потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.
3. Якщо маєте дитину, можете отримати статус переселенця і для неї — свідоцтво про народження підтягнеться в Дію або ж ви можете додати його вручну Якщо ж дітей у вас немає, натисніть  → “Зареєструватися без дітей”.
4. Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу. Раптом у вас ще немає картки єПідтримка, оформте її в одному з банків-партнерів
5. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

От і все! Довідка ВПО з'явиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти буде виплачено на картку єПідтримка”, – йдеться в повідомленні.

Вказується, що послуга наразі доступна для українців, які раніше не мали статусу ВПО. Всю потрібну інформацію щодо соціальної допомоги постраждалим від війни можна дізнатись ТУТ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь