Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Іршавський ЦПМД у трійці «вакцинальних» лідерів Закарпаття

Дата: 26.03.2022 21:54
Кількість переглядів: 1188

Медзаклад, який обслуговує Іршавську міську територіальну громаду та ще з півдесятка громад, утримує позитивну динаміку вакцинування від коронавірусної інфекції. Попри загальний спад кількості щоденних щеплень зумовлених війною, все ж охочих імунізуватись вистачає. В середньому здійснюють 100-150 уколів. Це і повторна вакцинація і бустерна доза.

«Загалом ситуація із захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 на Закарпатті наразі контрольована. Після масштабного спалаху, який почався в середині січня та тривав майже чотири тижні, спостерігається зниження щоденної реєстрації кількості нових випадків. У березні фіксується стабільний щоденний показник в межах від 150 до 100 випадків захворювань. Темпи ж вакцинації знизилися із 2000 до 1000 щеплень на добу. Всього з 24 лютого виконано 20 171 щеплення, більша частина з яких були другими та бустерними дозами. Розпочали вакцинацію лише 3 321 людина, що в перспективі не дає можливості наростити темпи вакцинації», - про це повідомила Вікторія Тимчик, яка очолює в області вакцинальну кампанію боротьби з COVID-19.

Під час війни завжди зростають ризики виникнення та швидкого поширення інфекційних захворювань. Однаково високу небезпеку становлять інфекції, які передаються через харчі, брудні руки та якими інфікуються повітряно-краплинним шляхом під час кашлю та чхання. Попереджають виникнення таких спалахів шляхом вакцинації. У зоні особливого ризику небезпека поширення COVID-19, кору, дифтерії, поліомієліту, менінгококової інфекції, зокрема серед невакцинованих діток, що проживають у тимчасових пунктах розміщення евакуйованих осіб. Щодо таких, в Іршавському ЦПМД, як і решті медзакладів області, ведеться облік. Дітей-переселенців вакцинують згідно календаря щеплень.

Медики також рекомендують здійснити вакцинацію й дорослим. Особливо чоловікам у воєнний час, вартує зробити щеплення від правцю, збудником якого можна інфікуватися при потраплянні бруду у рану чи поріз.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь