Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Увага! Паліїв сухотрав'я будуть не тільки штрафувати, а й можуть судити як диверсантів за законами воєнного часу

Дата: 22.03.2022 18:18
Кількість переглядів: 1024

Попри заклики ДСНС та застереження поліції – краяни продовжують ігнорувати заборони. За минулу добу на Закарпатті вигоріло майже 100 гектарів чагарників та сухої трави. В реаліях війни це розцінюватимуть як диверсія з відповідною кримінальною кваліфікацією.

У нашій громаді ситуація не з кращих в області. Так, співробітники служби з надзвичайних справ вимушені частіше виїздити на виклики спровокованих спалюванням сухотрав’я. Це відволікає надзвичайників від несення служби та оперативного реагування на справді суттєві нештатні ситуації, які, враховуючи напружений стан в країні, можуть виникнути будь-якої миті. Також кожен такий виїзд на гасіння локальних пожеж в екосистемах відбирає фізичні та матеріально-технічні ресурси.

- За спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 грн для громадян, від 15300 грн до 21420 грн на посадових осіб.

- За ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12 240 гривень.

Іршавські надзвичайники функціонують у штатному режимі. Всього залучено півсотні осіб з яких 18 щодня заступає на чергування. За останній період було ліквідовано 10 побутових пожеж.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь