Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Попереджаємо про кримінальну відповідальність за ухилення від призову та військового обліку

Дата: 16.03.2022 15:49
Кількість переглядів: 13759

Фото без опису

24 лютого 2022 року Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію. Місцеві органи виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (раніше — військкомати), за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств і фізичних осіб-підприємців мають організувати: своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу; здійснення призову військовозобов’язаних, резервістів на військову службу, їх доставки; виділення тимчасово будівель і транспортних засобів.

Тому попереджаємо про кримінальну відповідальність за ухилення від призову та військового обліку!

Стаття 336. Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період

-Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

{Стаття 336 в редакції Закону № 1357-IX від 30.03.2021}

Стаття 337. Ухилення від військового обліку або навчальних (спеціальних) зборів

1. Ухилення призовника, військовозобов’язаного, резервіста від військового обліку після попередження, зробленого відповідним керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівниками відповідних органів Служби безпеки України, відповідних підрозділів Служби зовнішньої розвідки України, - карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року.

2. Ухилення військовозобов’язаного, резервіста від навчальних (спеціальних) зборів - карається штрафом від п’ятисот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.

{Стаття 337 в редакції Закону № 1357-IX від 30.03.2021}


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь