Попри війну та мобілізацію доступних для Перемоги ресурсів, місто продовжує жити. Тому важливо, щоб усі комунальні служби працювали злагоджено, забезпечуючи стабільне функціонування критичних галузей життєдіяльності громади. З перших днів вторгнення, ми визначили пріоритетні напрямки та забезпечили наші комунальні підприємства усім необхідним, щоб не тільки оперативно реагувати на нештатні випадки, а й якісно виконувати буденну роботу.


Водопостачання    
У зв’язку зі значними загрозами діяльності так званих диверсантів, прийняли рішення взяти під посилену охорону об’єкти інфраструктури: свердловини та резервуари з питною водою. Вжито додаткових заходів безпеки аби забезпечити безперебійне водопостачання населення міста. КП по водопостачанню має достатню кількість дезінфікуючих засобів для знезараження води від патогенів. Воду населення отримує безперебійно згідно встановлених графіків. Також ведуться планові ремонтні роботи із заміни комплектуючих насосного обладнання та систем очистки. На днях трапився незначний аварійний прорив мережі водопостачання на вул. Севастьянова. Робітниками КП пошкодження ліквідоване за три години.
Благоустрій
Комунальне підприємство «Тепло-Місто» працює у штатному режимі. Прибирання тротуарів, вулиць, парків та вивіз сміття відбувається регулярно. Додаткові зусилля у перші дні війни були спрямовані на розчистку підвальних приміщень для облаштування укриття. Загалом вивезли 150 кубометрів сміття, яке зібрали з цих об’єктів. 
Освіта
19 шкіл та 21 дитячий садок Іршавської міської територіальної громади зачинені на канікули, які продовжили ще на один тиждень. Заклади позашкільної освіти теж не працюють. Цьогоріч ЗНО та ДПА відмінені. Частина шкіл та садочків приймає вимушених переселенців. Для евакуйованих облаштовані спальні місця та організоване харчування. Окрім цього, шкільні практичні психологи надають фаховий супровід тим, хто цього потребує.
Медицина
КНП «Іршавська міська лікарня» працює в штатному режимі, проте приймає виключно ургентних хворих. Планові обстеження у зв’язку з навантаженням та особливостями воєнного стану – відмінені. Ввесь лікарський персонал на роботі. Наразі тут перебуває два десятки поранених військових зі Східних областей. Сюди їх перевели з Мукачівського військового шпиталю. Медикаментами лікарня забезпечена. 
КНП Іршавський «ЦПМД» теж працює штатно. Тут приймають внутрішніх переселенців та надають необхідну медичну допомогу. Сімейні лікарі працюють на виїздах у центрах розселення евакуйованих та, при необхідності, консультують на місцях. Забезпечують хворих окрім інсуліну й вартісними медикаментами, як от протисудомні препарати. Медзаклад закупив достатню кількість ліків. Також тут триває вакцинальна кампанія – щодня імунізують в середньому 100 осіб, які вакцинуються від коронавірусної інфекції вперше або ж отримують другу дозу. Позаяк важливо не допустити спалаху хвороби.