Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

10 порад від ДСНС України як не стати жертвою дезінформації

Дата: 25.02.2022 12:23
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

01. Мета дезінформатора – посіяти паніку, послабити нашу волю до оборони. Не допомагайте їм: зберігайте самоконтроль і не поширюйте інформацiю емоційного характеру в соцмережах.

02. Україна захищається та продовжує боротьбу за свою територію. Якщо ви чуєте протилежне – це неправда. Вас хочуть деморалiзувати.

03. Агресор поширюватиме чутки про військово-політичне керiвництво, аби українці не довіряли йому. Але ворог поширює те, що неможливо перевірити. Звіряйте кожну тривожну новину з офіційними джерелами.

04. Інформацією про втрати можуть володіти лише органи безпеки та оборони України. Інформація на приватних акаунтах може не відповідати дійсності.

05. Не вірте й не поширюйте інформацію із сумнівних джерел. Достовірна iнформацiя – на офiцiйних сторінках і каналах державних органів та Суспільного мовлення.

06. Агресор поширюватиме наклепи та “зраду”‘ через свої офiцiйнi канали. прикриваючись патріотичними гаслами та українською символікою. Перевіряйте повідомлення та заклики.

07. Жодним чином не поширюйте інформацію про переміщення українських військ. Ви можете нашкодити тим, хто захищає вас і державу.

08. Україна веде оборонну війну на своїй території. Повідомлення про нібито обстріли мирного населення українськими військовими — неправда. Ворог хоче підірвати вашу довіру до власних захисників.

09. Мета ворога – розколоти украïнське суспільство зсередини. Так, ми рiзнi та наші погляди можуть не збігатися, але наша спільна справа — дати відсіч окупанту. Єднаймося й підтримаємо один одного.

10. Якщо перервався інтернет-зв’язок або сторiнки державних органів зламані, звертайтеся за iнформацiєю до Суспільного мовлення. Якщо не працює телебачення — вмикайте абонентську радіоточку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь