Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Ситуація на даний момент

Дата: 24.02.2022 19:19
Кількість переглядів: 579

Фото без опису

Президент України прийняв Указ «Про введення воєнного стану в Україні».

Указом передбачено:

1. Ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

2. Військовому командуванню разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати передбачені Законом України "Про правовий режим воєнного стану" заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

3. У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стан.

За інформацією офіційного веб-сайту Закарпатської ОДА ситуація на Закарпатті контрольована.

Проведено засідання оперативного штабу.

- Об’єкти критичної інфраструктури взяті під посилений контроль;

- Освітні заклади переведені на дистанційну форму навчання;

- Готуємося до прийняття переселенців;

- В області тривають мобілізаційні заходи для комплектування військових підрозділів;

- Розставлено пости правоохоронців для контролю каналу в’їзду - виїзду з регіону;

- Органи влади переведені на режим 24/7.

В області створили гуманітарний штаб для розміщення евакуйованих осіб. Створено гуманітарний штаб для швидкої зручної комунікації для розміщення евакуйованих осіб.

Медична система краю готова до будь-якого розвитку подій. Прохання до усіх водіїв – пропускайте на автозаправках машини швидкої допомоги без черги.

Якщо виникне потреба у госпіталізації військових чи постраждалих від збройної агресії, наші лікарі готові приймати і надавати всю необхідну допомогу. 

За бажанням можна підійти у Центр переливання крові і стати донором крові, аби медики мали запас, який зможуть використати у разі потреби.

Головою Закарпатської Ода Віктором Микитою проведено зустрічі з дипломатичними представниками Угорщини, Словаччини та телефонну розмову з представником Румунії. Таким чином забезпечено оперативну комунікацію з усіма відомствами.

Є підтримка від міжнародних партнерів і повне розуміння. Усі дипломатичні представництва працюють у штатному режимі. Кордони закриті не будуть.

Розв'язується питання сталого товарообігу між Закарпаттям та сусідніми країнами, спрощеної та пришвидшеної процедури завозу продукції. Мова йде про паливо, харчові продукти, ліки тощо.

Щодо роботи банківської системи та валютного ринку в умовах воєнного стану

Національний банк оперативно ухвалив Постанову у зв'язку із оголошенням воєнного стану по всій території України, якою, зокрема, передбачено, що:

- банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;

- безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень;

- банкомати підкріплюються готівкою без обмежень;

- НБУ здійснює підкріплення готівкою без обмежень;

- платежі Уряду України здійснюються без обмежень, згідно із законодавством про особливий період.

Відповідна Постанова також передбачає введення тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, зокрема:

- призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій продажу іноземної валюти клієнтами;

- зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;

- обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;

- заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;

Також, у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Рахунок – мультивалютний, він створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Підтримуємо Українську Армію!

Прошу всіх зберігати спокій. Ворог працює для деморалізації та створення хаосу по всій країні. Не поширюйте фейкову інформацію, читайте тільки офіційні сайти України, Закарпатської ОДА, облради та Іршавської міської ради. У разі термінової необхідності звертайтесь за допомогою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь