Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

27 січня - День пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 21:23
Кількість переглядів: 410

Фото без опису

«Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…»

Генеральна Асамблея ООН

Щороку 27 січня Україна на державному рівні відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата обрана не випадково: саме 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау.

Голокост – одна із наймасштабніших трагедій в історії людства, яка змушує замислитись над цінністю життя, свободи та миру. Ця рана ніколи не загоїться.

Оцінити кількість померлих під час геноциду складно, але за приблизними підрахунками, цифра сягає шести мільйонів осіб. Нацистська Німеччина знищила майже 60% єврейського населення Європи і близько третини – світу.

В Україні немає клаптика землі, не политого кров’ю. Жертвами стали мільйони убитих за етнічною, расовою та релігійною ознаками. Холонуть серця, згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр та інші місця страт того жахливого періоду. У закарпатську «Книгу скорботи» внесено дані про понад 87 тисяч знищених у газових камерах євреїв…

У цей день смутку й болю, ми приєднуємося до загальної печалі й висловлюємо свої співчуття втраті, ім’я якої Голокост. Схиляємо голови в молитві за мільйонами безневинно закатованих жертв.

Ми не забудемо…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь