Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

З Днем Соборності України!

Дата: 21.01.2022 20:54
Кількість переглядів: 1681

Фото без опису       Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності України! Саме цього дня був ухвалений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. У січні 1919 року, усвідомлюючи свою велику відповідальність перед майбутніми поколіннями, українці засвідчили прагнення рухатися власним шляхом і перед усім світом заявили: соборній та незалежній Україні – бути. І постала єдина соборна Українська держава.
            В переддень цієї дати, на центральній площі міста відбувся урочистий мітинг. Участь у заході взяли міський голова Віктор Симканинець, заступник міського голови Іван Васильцюн, представники громадських організацій, керівники структурних підрозділів та установ, керівники правоохоронних органів та громадськість міста. Розпочали захід з покладання квітів до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО». Хвилиною мовчання було вшановано всіх полеглих за волю та незалежність України.

         Короткий екскурс у події 22 січня 1919 року зробив директор зразкового історико-краєзнавчого музею МЦПО Світлинець А.А. З нагоди важливої події для нашої держави прозвучав вірш "Січневий вітер" у виконанні Богдани Шпеньович, учасниці зразкового музично-драматичного театру "Пролісок" МБК (кер. Філеш В.В.).Учні Іршавського ліцею №1 розгорнули жовто-блакитний прапор та пронесли його центральною площею міста. Урочиста подія закінчилась державним гімном України та загальним фото.

      Ведучий заходу - Юрій Буряс.Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь