Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Конкурс дружніх до довкілля бізнес-ідей

Дата: 19.01.2022 21:36
Кількість переглядів: 662

Фото без опису

Франкфуртське зоологічне товариство, спільно з Агенцією трансформацій «M.CLASS», оголошують конкурс з відбору дружніх до довкілля бізнес-ідей, які сприятимуть збереженню біорізноманіття Національного природного парку «Зачарований Край» у Закарпатській області. Кінцевий строк подання заявок: 07 лютого 2022 року.

Конкурс проводиться в рамках програми «Підтримка довгострокових ініціатив природоохоронних територій щодо збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах з ціллю збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності», що реалізовується у співпраці із Франкфуртським зоологічним товариством за фінансової підтримки Міністерства екології Німеччини.

Мета програми: збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах, які є цінними для охорони природи, на довгостроковій основі та збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності.

Одним із завдань програми є створення (або підтримка вже існуючих) життєздатних бізнесів, дружніх до довкілля на цільових територіях проєкту, метою яких є підтримка цінностей біорізноманіття, сприяння збереженню цінних лісів, особливо пралісів та старовікових лісів; підтримка діяльності природоохоронних установ та розширення природоохоронних територій; проведення інформаційно-просвітницької діяльності на природоохоронну тематику; проведення екскурсійно-туристичної діяльності для ознайомлення з унікальними і цінними для збереження природними комплексами.

Бізнес, дружній до довкілля, може займатися будь-якою комерційною діяльністю, що приносить економічну чи соціальну вигоду в рамках підтримки однієї або кількох природоохоронних функцій.

Цільові території проведення конкурсу:

Населені пункти, які межують з Національним природним парком «Зачарований край», Закарпатська область (Іршавська, Довжанська, Керецьківська, Свалявська, Воловецька, Неліпинська, Пилипецька, Нижньоворітська територіальні громади)*.

*При рівних умовах, перевага надаватиметься тим ідеям, які реалізовуватимуться у  населених пунктах цільових громад, які безпосередньо межують з національним парком.

Хто може взяти участь у конкурсі

  • Діючі суб’єкти малого та середнього бізнесу, які зареєстровані відповідно до діючого законодавства України та впроваджують свою діяльність на цільових територіях проведення конкурсу.
  • Фізичні особи/команди, що мають життєздатні ідеї та досвід, відповідно до умов конкурсу.

Істотні вимоги для участі у конкурсі

  •      Заявники повинні впроваджувати бізнес-ідеї на цільовій території конкурсу.
  •      Бізнес-ідеї  повинні відповідати пріоритетам конкурсу.
  •      Бізнес-ідеї повинні бути дружніми до довкілля та приносити економічну чи соціальну вигоду для цільової території конкурсу.
  •      Бізнес-ідеї повинні передбачати певну взаємодію з Національним природним парком «Зачарований край». Для прикладу: законне та дружнє для довкілля використання території і природних ресурсів національного природного парку для підприємницької діяльності, спільні з НПП проєкти, заходи, інформаційно-просвітницька та природоохоронна діяльність і т. і.).
  •      У разі перемоги у конкурсі, ініціатори бізнес-ідеї повинні будуть надати співфінансування для її реалізації у сумі, яка становитиме не менше 30% від тієї, яку надасть Франкфуртське зоологічне товариство.

Приклади бізнес-ідей, які можуть бути подані для участі у конкурсі

Цей перелік не є вичерпним, а лише поданий як приклад ідей, які можуть бути підтриманими. Ми заохочуємо потенційних учасників подавати власні креативні ідеї, які відповідатимуть тематиці конкурсу.

  •      Розробка, впровадження та промоція нових, дружніх до довкілля, туристичних продуктів.
  •      Створення нових або розвиток існуючих, дружніх для довкілля, туристичних дестинацій.
  •      Проєкти пов’язані з розвитком місцевих промислів, крафтового виробництва та інших видів креативного бізнесу.
  •      Облаштування контактних ферм.
  •      Налагодження переробки дикоросів, в тому числі тих, які у законний спосіб та у дозволених об’ємах, були зібрані на території національного природного парку.
  •      Вирощування та заготівля лікарських трав.
  •      Переробка продукції сільського господарства, вирощеної на цільовій території, з використанням дружніх до довкілля технологій.
  •      Інші ідеї, які відповідатимуть основній меті та завданням конкурсу.

Підтримка надається, але не обмежується, на реалізацію таких видів діяльності

  •      Консультаційна підтримка бізнес-експертів у відповідних сферах.
  •      Розробка маркетингових (промоційних) матеріалів.
  •      Розробка і реєстрація торгової марки.
  •      Проведення навчальних заходів.
  •      Покращення матеріально-технічної бази та закупівля обладнання у відповідності до пріоритетних напрямків діяльності.

Умови фінансування бізнес ідей

  •      Максимальна сума фінансової підтримки з боку Франкфуртського зоологічного товариства, в межах цього конкурсу для однієї бізнес-ідеї, не буде перевищувати 10 000 Євро. Однак, це не означає, що переможець конкурсу отримає максимальну суму фінансування. Остаточну суму фінансової підтримки буде визначено на третьому етапі конкурсу, у ході кінцевого доопрацювання бізнес-плану переможця.
  •      Переможець конкурсу отримає фінансову підтримку у вигляді закупівлі обладнання, матеріалів чи послуг, необхідних для реалізації бізнес-ідеї. Перерахування грошових коштів на рахунок переможця конкурсу не передбачається.
  •      Переможець конкурсу повинен буде надати співфінансування для реалізації бізнес-ідеї у сумі, яка становитиме не менше 30% від тієї, яку надасть Франкфуртське зоологічне товариство.

Механізм подачі заявки

Якщо ви поділяєте природоохоронні цінності та зацікавлені у створенні життєздатного підприємства, дружнього до довкілля, або у вас вже існує таке підприємство, але потребує ресурсів для розвитку, тоді запрошуємо заповнити просту Заявку та подати її на розгляд через онлайн форму за посиланням до 23:59 7 лютого 2022 року.

!!! Заявки, подані після вказаного вище терміну, не братимуться до розгляду та будуть відхилені автоматично.

Відбір бізнес-ідей відбуватиметься у 3 етапи:

1 Етап. Після отримання заявок, конкурсна комісія відбере не більше 3-ох бізнес-ідей з цільової території. Про результати конкурсного відбору заявників буде повідомлено письмово до 18 лютого 2022 р.

2 Етап. До заявників, чиї бізнес-ідеї пройдуть до другого туру, буде здійснено візит або проведено онлайн зустріч уповноважених представників проєкту для кращого ознайомлення з бізнес-ідеєю. Після ознайомчих зустрічей, конкурсна комісія прийме рішення про переможця конкурсу.

3 Етап. На цьому етапі відбудеться написання повного бізнес-плану бізнес-ідеї, її адаптація до умов конкурсу та затвердження для фінансування.

Запитання стосовно участі у конкурсі можна надсилати на електронну пошту agency.m.class@gmail.com  до 1 лютого 2022 р.

Організатори конкурсу залишають за собою право не пояснювати причини, у разі відхилення тієї чи іншої бізнес-ідеї.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь