13 грудня міський голова, керівники району, начальники структурних підгрозділів Іршавської міської ради  зустрілися з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.

Звернувся до учасників ліквідації наслідків атомного лиха Віктор Симканинець, подякував всім присутнім, які ціною власного життя та здоров’я зупинили аварію світового масштабу та побажав їм міцного здоров'я, благополуччя, чистого та мирного неба над головою.

Присутні вшанували постраждалих від аварії хвилиною мовчання. Також двоє учасників були делеговані до пам’ятника героям Чорнобильцям в м. Іршава, щоб покласти до його підніжжя пам’ятний вінок.

У ході зустрічі ліквідатори аварії мали змогу розповісти про болючі проблеми, задати питання керівникам служб, що були запрошені, поспілкуватися з керівництвом громади.

Зокрема, йшлося про медичне обслуговування постраждалих громадян від аварії на ЧАЕС, пільгове перевезення чорнобильців та джерела його фінансування, про вимоги до нових посвідчень ліквідаторів Чорнобильської аварії.

Також обговорили питання щодо виділення грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок ЧАЕС.

І категорія – 10 чоловік; ІІ категорія – 30 чоловік; ІІІ категорія –22 чоловік; вдів, які мають статус постраждалих від ЧАЕС – 9, діти потерпілих від аварії – 14. .

Протягом 2021 року оздоровилося 3 ліквідаторів  з  громади І категорії.

Управлінням соціального захисту населення Хустської районної державної адміністрації (відділом персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги) нараховуються та вплачуються такі компенсаційні виплати учасникам ЧАЕС:

- КПКВ 2501200 « Компенсація на надання додаткової відпустки»;

- КПКВ 2501200 « Щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженим споживанням продуктів харчування»;

- КПКВ 25012200 « Компенсація за шкоду заподіяну здоров’ю, та допомога на оздоровлення.

Після урочистого заходу на учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС чекав фуршет і  продуктові пакунки .