В останню суботу листопада ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками, які загинули невинною голодною смертю У цей скорботний день ми згадуємо трагедію всесвітнього масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію…

До дня пам'яті жертв голодоморів, біля Петро-Павлівського храму у м. Іршава відбувся мітинг-реквієм.

Прийшли вшанувати пам'ять безвинно замучених голодом людей, керівництво міста, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, служб та установ громади, школярі, вчителі та небайдужі мешканці.

Короткий історичний екскурс минулих подій зробив директор історико-краєзнавчого музею Андрій Світлинець.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто постраждав під час репресій радянських часів, після чого настоятель храму отець Василій (Ігнат) відслужив поминальну панахиду за невинно померлими.

Вихованка музично-драматичного театру Іршавського міського будинку культури (керівник Василь Філеш) продекламувала авторський вірш Ганни Стільник «Я колоски в кишені заховала».

Також у цей день у рамках загальноукраїнської акції "Запали свічку " учасники заходу запалили лампадки та піднесли їх до підніжжя Пам'ятного знаку жертвам Голодомору.

У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!

Захід провів Юрій Буряс.