Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

УСИНОВЛЕННЯ

Дата: 09.09.2021 09:49
Кількість переглядів: 843

Фото без опису

Однією із переважних форм влаштування дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення. Усиновлення дітей надає особам можливість створення повної сім’ї та задоволення почуття батьківської любові та турботи, а дітям – можливість мати повноцінних батьків. 
Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у сім’ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини проводиться в її інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.
Якщо Ви бажаєте усиновити дитину, необхідно подати відповідну заяву та документи до служби у справах дітей за місцем проживання. При цьому Ви повинні бути здорові, не мати судимостей у минулому, мати житло на праві власності чи користування, стабільні доходи, тощо. Служба у справах дітей проводить протягом десяти робочих днів обстеження житлово-побутових умов та готує висновок про можливість усиновлення Вами дитини. Протягом 10 робочих днів Вашу заяву повинна розглянути служба у справах дітей і дати згоду на реєстрацію Вас як кандидатів в усиновлювачі. 
Ви ознайомлюєтесь з банком даних на дітей, які підлягають усиновленню. Служба у справах дітей за місцем обліку дитини, яка може бути усиновленою (місцева чи обласна) видає Вам направлення для знайомства з дитиною, скероване на адресу служби у справах дітей за місцем перебування дитини. Якщо дитина Вам сподобалась і контакт з нею встановлено, Ви подаєте заяву про бажання її усиновити до служби у справах дітей, на території якої перебуває дитина. Служба у справах дітей за місцем проживання (перебування) дитини протягом десяти робочих днів з’ясовує чи згодна дитина на усиновлення та готує проект висновку про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини. 
Наступним Вашим кроком є підготовка заяви-звернення до суду за місцем перебування дитини. У заяві Ви можете просити змінити прізвище, ім’я та по батькові дитини, а також дату її народження. Завершальною стадією при здійсненні усиновлення є судове засідання та винесення рішення про усиновлення, після якого дитина стає членом Вашої сім’ї. 
Усиновлена дитина зберігає права, які вона мала до усиновлення, а саме: на пенсію, інші соціальні виплати, на майно, а також на відшкодування у зв’язку з втратою годувальника. Таємниця усиновлення забезпечується відповідно до статей 229- 231Сімейного кодексу України.
Основною мотивацією батьків при усиновленні, повинно бути, в першу чергу, бажання дати родинне тепло та любов дитині-сироті чи дитині, позбавленій батьківського піклування.

 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь